FOLLOW US: facebook twitter

«Διδάσκω πληροφορική, χωρίς υπολογιστές»

Ημερομηνία: 22-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

O Ρίτσαρντ Ακότο διδάσκει πληροφορική σε ένα σχολείο στην Γκάνα, το οποίο δεν διαθέτει υπολογιστές, οπότε βρήκε άλλη λύση ζωγραφίζοντας σε έναν μαυροπίνακα την οθόνη του.

Σχεδιάζει τα μέρη ενός υπολογιστή, όπως το ποντίκι και την οθόνη, και περιγράφει λειτουργίες του, όπως τι δείχνει ένας επεξεργαστής κειμένου.

Ζωγραφίζει και περιμένει από τους μαθητές να κάνουν το ίδιο, αλλά όταν βλέπει στα τετράδιά τους εκείνοι έχουν σχεδιάσει κάτι διαφορετικό γιατί δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Όμως, είναι αποφασισμένος να διδάξει στα παιδιά τις δεξιότητες της πληροφορικής για προετοιμαστούν για τι γίνεται στην πραγματικότητα και τονίζει το εξής:

«Ζούμε στην εποχή ηλεκτρονικών υπολογιστών και θέλω οι μαθητές μου να είναι εξοπλισμένοι με όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορούν να ανταγωνιστούν με άλλους μαθητές στις πόλεις».

Όταν το BBC γνωστοποίησε την ιστορία του Ρίτσαρντ μία εταιρία λογισμικού υποσχέθηκε να του στείλει έναν υπολογιστή. «Είμαι πολύ χαρούμενος και δεν το περίμενα» είπε ο ίδιος.

Πέντε πράγματα για την εκπαίδευση στην Αφρική

Ο αριθμός των μαθητών που έχουν εγγραφεί σε δημοτικά σχολεία στην υποσαχάρια Αφρική έχει διπλασιαστεί σε 25 χρόνια από 60.000 το 1990 σε 157.000 το 2015, αλλά παραμένει μικρός.

Τα αγόρια ηλικίας 15-24 που μαθαίνουν να διαβάζουν αυξήθηκαν κατά 6% από το 2000 μέχρι το 2016, ενώ τα κορίτσια κατά 10%.

Όμως, στη Δυτική και την Κεντρική Αφρική, αν ένα κορίτσι δεν έχει εισέλθει στην εκπαίδευση μέχρι την ηλικία των 10 ετών, δεν θα το κάνει ποτέ.

Οι κοπέλες αποτελούν τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού, που είναι αναλφάβητο. Περίπου 27 εκατομμύρια ζουν στην υποσαχάρια Αφρική.

Μπορεί η ζήτηση για μαθήματα να αυξάνεται κυρίως στην Αφρική, ωστόσο οι χώρες αντιμετωπίζουν μεγάλη έλλειψη εκπαιδευτικών.

Πηγή: BBC


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος