FOLLOW US: facebook twitter

Δια βίου μάθηση και σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα: Ο Γιώργος Σταματόπουλος στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου

Ημερομηνία: 16-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, παρακολουθούν τη διάλεξη του πολιτισμολόγου κ. Γιώργου Σταματόπουλου

 

Το Σ.Δ.Ε. Πύργου επισκέφθηκε ένας αέναος μελετητής της ζωής και της σύγχρονης πραγματικότητας, αλλά και θιασώτης της Δια Βίου Μάθησης. Πολιτισμολόγος, με σπουδές στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό πολιτισμό και όχι μόνο, ο Γιώργος Σταματόπουλος,  μίλησε στους εκπαιδευόμενους και τις εκπαιδευόμενες του Σ.Δ.Ε. Πύργου για τις δικές του εμπειρίες και συζήτησε μαζί τους. Η όλη συζήτηση περιστράφηκε γύρω από δύο άξονες: α) τη Δια Βίου Μάθηση και β) τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Διαρκής φοιτητής και σπουδαστής ο ίδιος, εξήρε την αξία της μόρφωσης και της παιδείας και παρότρυνε τους εκπαιδευόμενους να πάρουν στα σοβαρά το ρόλο τους – το ρόλο του μαθητή- με αποτέλεσμα να εξηγηθούν γι’αυτούς πολλά πράγματα και να τους ανοιχθούν νέες διέξοδοι, νέοι ορίζοντες. Ανέλυσε διεξοδικά τη σχέση μας με την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και την πορεία της χώρας μας σε σχέση με τους εταίρους και συμμάχους μας.

Ο Πολιτισμολόγος κ. Γιώργος Σταματόπουλος (αριστερά) με το Μαθηματικό του Σ.Δ.Ε. Πύργου κ. Στάθη Λουμιώτη.

 

Μίλησε για τη Δια Βίου Μάθηση, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο,  τις εμπειρίες του και τη διαδρομή του από τα φοιτητικά έδρανα, αλλά και τον τρόπο μελέτης που με την πάροδο του χρόνου γίνεται ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός. Ανέλυσε τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα μέσα από τις διάφορες διαστάσεις της όπως: την κοινωνική, την οικονομική, το σύνολο των αξιών, την πολιτισμική, την πολιτική, κλπ. Οι εκπαιδευόμενοι, μέσα από τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις τους δημιούργησαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, από την οποία όλοι βγήκαν ωφελημένοι.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος