FOLLOW US: facebook twitter

Διαμαρτυρία χθες το πρωί των Ατόμων με Κινητικά προβλήματα για το Seatrac: Τοποθετήθηκε λίγες ώρες μετά στις Πλάκες Κατακόλου

Ημερομηνία: 15-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Τόπο φαίνεται πως έπιασε η χθεσινή πρωινή διαμαρτυρία των ΑΜΕΑ στον Πύργο, αφού αργά το μεσημέρι η ανάδοχος εταιρία με δική της ευθύνη, τοποθέτησε το sea track στις Πλάκες και μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα τεθεί αμέσως σε λειτουργία.

Κι ενώ φαινόταν ότι τελικά θα πάει χαμένο αυτό το καλοκαίρι, για τα άτομα με κινητικά προβλήματα στην Ηλεία καθώς η τοποθέτηση του seatrac που δημοπρατήθηκε προ ημερών δεν προβλεπόταν να τοποθετηθεί πριν τα τέλη Αυγούστου και για το λόγο αυτό χθες το πρωί δεκάδες μέλη του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, αιρετοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, διαμαρτυρήθηκαν έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, διεκδικώντας τα αυτονόητα, τελικά η εγκατάστασή του έγινε λίγο πριν το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάδοχος εταιρία με δική της ευθύνη ανέλαβε την τοποθέτηση του seatrac ολοκληρώνοντας αυτές τις ημέρες τις εκκρεμότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας και η επίσημη παράδοσή του θα επισπευστεί για να εξυπηρετηθούν τα ΑΜΕΑ και να κάνουν επιτέλους όπως δικαιούνται τα μπάνια τους στη θάλασσα όπως όλος ο κόσμος.

Στη διαμαρτυρία, σε ένδειξη συμπαράστασης, συμμετείχαν χθες ο Νομαρχιακός Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ηλις», ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος, εκπρόσωποι των Συλλόγων «Φάρος» Κατακόλου αλλά και Καταραχίου κ.α.

Ο πρόεδρος του Σωματείου και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Παντελής Παπαναγιώτου, εξέφρασε την αγανάκτηση τους για την ολιγωρία που έχουν επιδείξει οι αρχές του τόπου, τονίζοντας ότι η ανευθυνότητα και η γραφειοκρατία δεν τους επιτρέπει να απολαύσουν το κολύμπι.  «Εμείς παλεύουμε όλα τα παιδιά και όλοι οι σύλλογοι ατόμων με αναπηρία, να υπάρξει πρόσβαση και στην πληροφόρηση αλλά και στην κοινωνία, με απλά πράγματα και δράσεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει θέληση, αλλά συχνή αδιαφορία από τους φορείς…».

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, υπενθύμισε όλα όσα είχε τονίσει στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι «. Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να ενεργοποιήσει άμεσα τις διαδικασίες για τον διαγωνισμό της εγκατάσταση του, είτε στο Κατάκολο είτε σε οποιαδήποτε άλλη παραλία στα όρια του Δήμου Πύργου και να μην επαναπαύεται στο γεγονός ότι η Περιφέρεια έχει προχωρήσει στην προμήθεια ενός seatrac που όμως δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί ενώ βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού.

Επίσης, ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή, στο seatrac που θα τοποθετηθεί στο Κατάκολο, να τοποθετηθεί και μια ομπρέλα για να μπορούν σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες τα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν το μπάνιο τους καθώς και στην προμήθεια και εγκατάσταση μιας χημικής τουαλέτας για την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών.

Είναι υποχρέωση του δήμου να στέκεται δίπλα σε όλους τους συνδημότες μας και να δίνει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι αχάριστα, αλλά ο Δήμος Πύργου και η Δημοτική Αρχή, αυτή τη στιγμή, είναι αφιλόξενη για τα ΑμεΑ».

Να πράξουν τα αυτονόητα όμως κάλεσα τη δημοτική αρχή και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Νέων Καταραχίου Αλέξης Γιαννακόπουλος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φάρος» Κατακόλου Σπύρος Χιώνης. «Το σύστημα πρέπει να τοποθετηθεί το συντομότερο για να μπορούν να απολαμβάνουν τη θάλασσα και τα άτομα με αναπηρία. Δυστυχώς υπήρξε ολιγωρία…» .[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot