FOLLOW US: facebook twitter

Διαλέξτε, κύριε Κυρ. Μητσοτάκη

Ημερομηνία: 19-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”63442″ img_size=”full”][vc_column_text]Το χθεσινό δημοσίευμα της έγκυρης -και με πηγές στα υψηλά κλιμάκια της γερμανικής κυβέρνησης- εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) αναμφίβολα εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οσα φέρεται να είπε στους συνομιλητές του στο Βερολίνο, αναφορικά με τη συμφωνία για το Μακεδονικό, δείχνουν τουλάχιστον μια διπρόσωπη πολιτική συμπεριφορά. Αλλα λέει έξω από τη χώρα και άλλα μέσα.

Βέβαια, η Ν.Δ., αφού άφησε να περάσει όλη η χθεσινή ημέρα -και αφού προηγήθηκε η αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου- θυμήθηκε χθες το απόγευμα να διαψεύσει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο οποίο ο συντάκτης του λίγο αργότερα επέμεινε κατηγορηματικά ότι είναι ακριβές. Θα αναζητήσουμε την ακρίβεια των πραγμάτων στα πραγματικά δεδομένα.

Υπάρχει ή δεν υπάρχει στη Ν.Δ. ακροδεξιά τάση, η οποία στο Μακεδονικό ζήτημα δεν θέλει καμία συμφωνία με την ΠΓΔΜ από τη στιγμή που το νέο όνομά της θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία; Υπάρχει και το ξέρουν οι πάντες. Το είπε ο Αντ. Σαμαράς για τον εαυτό του, αλλά και αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές μιλώντας στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Το δηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο αντιπρόεδρος του κόμματος Α. Γεωργιάδης.

Υπάρχει τάση στη Ν.Δ. που συμφωνεί για μια συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα με την ΠΓΔΜ; Υπάρχει. Είναι εκείνοι που συμφωνούν με τη γραμμή της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή -δηλαδή το πνεύμα και το γράμμα του Βουκουρεστίου του 2008- αλλά και με τη συμβιβαστική πολιτική που είχε προτείνει για το θέμα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στην πολιτική του διαδρομή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε είχε δώσει αφορμή να θεωρήσει κανείς ότι συμφωνεί με τις απόψεις των αδιάλλακτων ακροδεξιών του κόμματός του. Οικοδόμησε μια πολιτική φυσιογνωμία με την οποία στο Μακεδονικό καταγράφηκε ως υποστηρικτής της συμβιβαστικής αντίληψης.

Σήμερα, βεβαίως, καλύπτει πλήρως τους ακραίους. Ως εξήγηση στέκει απόλυτα αυτό που γράφει η γερμανική εφημερίδα: για να κρατήσει ενωμένη τη Ν.Δ. και για να μην του προκύψει δεξιότερα της Ν.Δ. άλλο κόμμα. Μια δεύτερη εξήγηση θα ήταν ότι άλλαξε απόψεις και έγινε ακροδεξιός. Ας διαλέξει ο ίδιος τι του ταιριάζει καλύτερα.

Πηγή: efsyn.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot