FOLLOW US: facebook twitter

Διαγραφή Βαγγόπουλου από το «Όραμα Δημιουργίας»

Ημερομηνία: 11-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Μετά την αποδοχή της πρότασης Λιατσή για τη θέση του προέδρου της ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ

  • Σκληρή ανακοίνωση από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γιάννη Αργυρόπουλο
  • Λιατσής: «Κατάλληλος για τη θέση- Του ζητήσαμε να παραμείνει στην παράταξη του»

Στην διαγραφή του Αντώνη Βαγγόπουλου, από την παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» προχώρησε ο επικεφαλής της Γιάννης Αργυρόπουλος μετά την επιβεβαίωση της  υποβόσκουσας από καιρό φημολογίας περί αποδοχής της πρότασης του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, της ανάληψης καθηκόντων στη θέση του προέδρου στη ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ.

Τον Αντώνη Βαγγόπουλο, που υπήρξε επί πολλά χρόνια, στέλεχος της παράταξης «Σύγχρονος Πύργος» και αντιδήμαρχος στις δυο πρώτες δημαρχιακές του θητείες στο Δήμο Πύργου (1999-2006)  επέλεξε ο κ. Λιατσής για τη θέση του παραιτηθέντος προέδρου Νίκου Δουφεξή, παρότι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ο πρώην στενός του συνεργάτης είχε μεταπηδήσει στην παράταξη «Όραμα Δημιουργίας».

Η αντίδραση του κ. Αργυρόπουλου ήταν άμεση, θέτοντας εκτός παράταξης κατόπιν συνάντησης με τους συνεργάτες και τα μέλη του Οράματος Δημιουργίας, τον κ. Βαγγόπουλο. Mάλιστα το γραφείο επικοινωνίας της δημοτικής παράταξης εξέδωσε την παρακάτω σκληρή ανακοίνωση: «Ό Αντώνης  Βαγγόπουλος με την αποδοχή εκ μέρους του, όπως μας ανακοίνωσε ο ίδιος, της πρότασης του  Δημάρχου Πύργου να τον διορίσει  Πρόεδρο  στη Δημοτική Επιχείρηση, μετά την παραίτηση του Νίκου Δουφεξή, αγνοώντας τις αντιρρήσεις και τους ενδοιασμούς που εξέφρασαν σχεδόν όλα τα μέλη  της παράταξής μας, είναι εύλογο ότι έθεσε τον εαυτό του εκτός  παράταξης.

Καμιά προσωπική επιθυμία,  ή φιλοδοξία δεν  μπορεί να προκαλεί αφορμές για σκιές ή  «γκρίζες ζώνες» στην καθαρή δέσμευση  μας απέναντι στους πολίτες του δήμου Πύργου για αυστηρή, υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή.

Δείχνοντας ξεκάθαρο δείγμα γραφής  και αποδεικνύοντας στην πράξη ότι αγωνιζόμαστε με έντιμο, ειλικρινή και ευσυνείδητο  τρόπο για την πρόοδο  του τόπου που αγαπάμε,  συνεχίζουμε αταλάντευτα στην ίδια πορεία. Με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή  και αποφασιστικότητα, πλαισιωμένοι από νέους ενεργούς πολίτες, που μοιράζονται με εμάς  τα  ίδια  ενδιαφέροντα και τις  ίδιες ανησυχίες  για το  μέλλον του δήμου μας, θα δίνουμε καθημερινά το παρόν στις πραγματικές ανάγκες των συνδημοτών μας. Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος της πενταετίας η  πλειοψηφία της κοινωνίας του δήμου Πύργου θα μας δικαιώσει.  Όσον αφορά τον κ. Βαγγόπουλο του ευχόμαστε, στη νέα σελίδα συνεργασίας που ανοίγει με τον κ. Λιατσή να έχει καλύτερη κατάληξη, από αυτή που είχε στην προηγούμενη».

Αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Οκτώβρη

Σχετική ανακοίνωση όμως για τον ορισμό του κ. Βαγγόπουλου εξέδωσε και το γραφείο Δημάρχου ενημερώνοντας ότι θα αναλάβει καθήκοντα 1η Οκτώβρη. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Μετά την εκδήλωση της επιθυμίας του Προέδρου της  ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ κ. Νικολάου Δουφεξή να αποχωρήσει από την διοίκηση της επιχείρησης για αποκλειστικά προσωπικούς λόγους, θεωρήσαμε ότι στη  σημαντική για την λειτουργία του Δήμου μας αυτή θέση πρέπει να  τοποθετηθεί ο κύριος Αντώνης Βαγγόπουλος, ο οποίος διαθέτει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα ως πολιτικός μηχανικός, για να υπάρξει αποτελεσματική διοίκηση στον μεγάλο αυτό οργανισμό.

Ιδιαιτέρως δε, διότι  αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ξεκινάει η διαχείριση του λατομείου του Ελαιώνα και της μονάδας κατεργασίας των στερεών αποβλήτων κατεδαφίσεων.

Η πρόταση για τον ορισμό του κύριου Αντώνη Βαγγόπουλου, θα γίνει εντός του Σεπτεμβρίου από τον Δήμαρχο Πύργου ώστε από την 1η Οκτωβρίου να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Η παραπάνω ενέργεια του κ. Δημάρχου είναι μέσα στα πλαίσια της επιθυμίας του, για ευρεία συναίνεση των πολιτών η οποία είναι απαραίτητο στοιχείο στην σημερινή δύσκολη πραγματικότητα που θέλει την κοινωνία ενωμένη μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.

Άλλωστε γι΄ αυτό το λόγο ο κ. Δήμαρχος παρακάλεσε τον κ. Αντώνη Βαγγόπουλο να παραμείνει στην παράταξη με την οποία είχε λάβει μέρος στις τελευταίες εκλογές».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος