FOLLOW US: facebook twitter

Διαβούλευση για την πεζοδρόμηση

Ημερομηνία: 13-08-2024 | Συντάκτης:

Συπληρωματική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχ. Ολυμπίας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Συμπληρωματική απόφαση για την περιοδική πεζοδρόμηση του κέντρου της Ολυμπίας έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, η οποία προβλέπει διαβούλευση σχετικά με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων και γνωμοδότηση των αρμόδιων φορέων.

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών, Σωτήρης Παπαηλίου το θέμα αφορά την ανάγκη τού να γίνει ρητή αναφορά στη λήψη των μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας που περιλαμβάνονται στην κυκλοφοριακή μελέτη περιοδικής πεζοδρόμησης της οδού Πραξιτέλους Κονδύλη στην Αρχαία Ολυμπία.

Τα μέτρα περιοδικής πεζοδρόμησης στην Αρχαία Ολυμπία τα οποία θα αναρτηθούν σε δημόσια διαβούλευση προτείνονται ως εξής: 

 Απαγόρευση εισόδου κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Πραξιτέλους Κονδύλη (κεντρική οδός) από διασταύρωση με οδό Τσουρεκά έως διασταύρωση με οδό Χ. Κοσμόπουλου (από πλατεία ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου μέχρι πλατεία Δημαρχείου. 

 Χρόνος εφαρμογής των ρυθμίσεων – ωράριο καθημερινά: από 20:00 μέχρι 07:00 ετησίως.

 Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης κατά τις παραπάνω ημέρες και ώρες εφαρμογής του μέτρου, καθ΄ όλο το μήκος εφαρμογής.

  Ώρες φορτοεκφόρτωσης: Πρωί: 08:00-10:00 και Απόγευμα: 16:00-18:00.

 Από τα μέτρα εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ασθενοφόρο, πυροσβεστική, αστυνομία, πολιτική προστασία).

 Οι ιδιοκτησίες κατά μήκος του πεζοδρομημένου τμήματος που διαθέτουν νόμιμο χώρο στάθμευσης εκτός οδού (εντός της ιδιοκτησίας του) μπορούν να εισέρχονται στο πεζοδρομημένο τμήμα κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των μέτρων, με ειδική κάρτα που θα εκδοθεί από τον Δήμο.

 Επιπλέον τα οχήματα ΑΜΕΑ, που διαθέτουν μπλε κάρτα ΑΜΕΑ σε ισχύ προτείνεται να μπορούν να εισέρχονται στο πεζοδρομημένο τμήμα κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των μέτρων.

 Από τις παραπάνω προτάσεις ουδεμία επίπτωση δεν υπάρχει στην λειτουργία της δημόσιας συγκοινωνίας όσον αφορά τις αδειοδοτημένες στάσεις λεωφορείου. Η πορεία του υπεραστικού λεωφορείου θα παρακάμπτει το συγκεκριμένο τμήμα της οδού.  

Τεκμηρίωση σκοπιμότητας, εναλλακτικό δίκτυο, σήμανση κλπ στοιχεία περιλαμβάνονται στην τεχνική έκθεση και στα σχέδια της σχετικής μελέτης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ταυτόχρονα η πρόταση θα σταλεί σε φορείς για γνωμοδότηση προκειμένου να ολοκληρωθεί ο τεχνικός έλεγχος και ο έλεγχος νομιμότητας και να εγκριθεί οριστικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot