FOLLOW US: facebook twitter

Δημόσιο: Τέσσερις βγαίνουν, ένας μπαίνει

Ημερομηνία: 26-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Απαρέγκλιτη η τήρηση του κανόνα «1 προς 4» στο Δημόσιο, δηλαδή μία πρόσληψη υπαλλήλου για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις, στη βάση της συμφωνίας με τους δανειστές, υπογράμμισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. και τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης, Γ. Γεωργαντά.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός, στο Δημόσιο σήμερα το τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 566.022 υπαλλήλους, αριθμός που έχει αυξηθεί ελάχιστα συγκριτικά με τον αντίστοιχο του Δεκεμβρίου του 2016, οπότε οι μόνιμοι υπάλληλοι ανέρχονταν σε 565.671.

Ως προς τους συμβασιούχους που αμείβονται με δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, η κ. Γεροβασίλη διέψευσε τα περί υπερβάσεων του «πλαφόν» που συμφωνήθηκε τον Μάιο με τους δανειστές. Σύμφωνα με την υπουργό, ανέρχονται σε 42.700 οι συμβάσεις που αφορούν τον κρατικό προϋπολογισμό. Στο «πλαφόν», το οποίο συμφωνήθηκε στους 47.000 συμβασιούχους, δεν εμπίπτουν όσοι απασχολούνται στη διαχείριση του προσφυγικού και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ακόμη, η υπουργός επανέλαβε ότι οι προσλήψεις που δρομολογούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων (προσφάτως, το υπουργείο Εσωτερικών υπολόγιζε σε 5.000 τα σχετικά αιτήματα των δήμων) δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς προσλήψεων, καθώς οι δαπάνες μισθοδοσίας δεν καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η κ. Γεροβασίλη είχε προχθές συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτο, με αντικείμενο την πρόοδο που έχει σημειωθεί στα προαπαιτούμενα που καλείται να εκπληρώσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές.

Τα προαπαιτούμενα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αφορούν την κινητικότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων, καθώς και την επιλογή προϊσταμένων. Μετά την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας, η υπουργός έχει εκτιμήσει ότι «η αξιολόγηση θα προχωρήσει κανονικά χωρίς περαιτέρω προβλήματα και καθυστερήσεις», το «εναρκτήριο λάκτισμα» στην κινητικότητα δόθηκε προ ολίγων ημερών, ενώ οι κρίσεις έχουν ήδη ξεκινήσει σε μερίδα γενικών διευθυντών και θα ακολουθήσουν νέες προκηρύξεις εντός του Σεπτεμβρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος