FOLLOW US: facebook twitter

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Το Χρυσό Κλειδί της πόλης στη Μαριάννα Λάτση

Ημερομηνία: 29-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Την απονομή του Χρυσού Κλειδιού της πόλης, στην Μαριάνα Λάτση, εκπρόσωπο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου. Μοναδική αρνητική ψήφος, του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Αθανάσουλα που λόγοι υγείας όπως υποστήριξε δεν του επέτρεψαν να αναπτύξει προφορικά τους λόγους της απόφασης του, αλλά θα το πράξει γραπτώς μέσω ανακοίνωσης που θα στείλει στους Δημοτικούς Συμβούλους, τα ΜΜΕ και το Ίδρυμα Λάτση. Αρκέστηκε μόνο να σχολιάσει ότι «την ιστορία την γράφουν οι παρόντες και οι απόντες».

Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, επισημαίνοντας πως η απονομή θα γίνει σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13 Σεπτεμβρίου, με μια σεμνή και απέριττη τελετή- ύστερα και από παράκληση της οικογένειας Λάτση- θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της Πινακοθήκης και μια μικρή δεξίωση στο Λάτσειο για να μπορέσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να επικοινωνήσουν με την κ. Λάτση. «Με καθυστέρηση κάποιων ετών, ιστορικά το Δ.Σ. μας έχει την τιμή να δείξει πως δεν είμαστε αγνώμονες απέναντι στον μεγάλο ευεργέτη της πόλης.

Ο Πύργος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την οικογένεια Λάτση το ενδιαφέρον της οποίας παραμένει αμείωτο για την πόλη και θα χαρώ η απόφαση μας να είναι ομόφωνη». Μάλιστα, ο κ. Λιατσής, τόνισε ότι λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης, αιφνιδιάστηκε από την επίσκεψη της κ. Μαριάννας Λάτση που επισκέφθηκε την πόλη για να δει πως εξελίσσονται οι εργασίες στο Λάτσειο ενώ την ξενάγησε και στο ιστορικό κέντρο κάνοντας μια μικρή βόλτα.

«Εγκρίνουμε την οφειλόμενη ετεροχρονισμένη τιμή στην οικογένεια Λάτση» τόνισε ο Τάκης Αντωνακόπουλος ενώ ο Γιάννης Αργυρόπουλος χαρακτήρισε υψίστης συμβολικής σημασίας για το δήμο, την απονομή τιμών σε ευεργέτες υποστηρίζοντας ότι τέτοιες αποφάσεις πρέπει να τους ενώνουν. «Δυο πολιτικοί της κυβέρνησης που τιμήσαμε δεν είναι σήμερα υπουργοί. Οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται. Αυτοί που μένουν είναι οι ευεργέτες της πόλης και θα πρέπει να τυγχάνουν ύψιστης τιμής. Η προσφορά του Ιδρύματος Λάτση είναι διαχρονική και η τιμή που θα αποδοθεί με αυτό έχει να κάνει».

«Κάνουμε το καθήκον μας σε βάθος χρόνου» σχολίασε ο κ. Λιατσής και πρόσθεσε πως «ήρθε η ώρα να αρθεί η κατάρα από την άστοχη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του παρελθόντος».

Ο σύμβουλος της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Θόδωρος Κόρδας  θύμισε στο σώμα, το μακρινό όπως είπε 1982, τότε «που κάποιοι «αχάριστοι» αρνήθηκαν να δεχτούν την προσφορά της οικογένειας Λάτση να γκρεμίσει τα κτίρια γύρω από τη Δημοτική Αγορά. Η πόλη αυτή θα είχε αλλάξει ρου αν είχε δεχτεί την προσφορά. Μη φτάσουμε στο σημείο να διώξουμε ξανά τους ευεργέτες της πόλης».

Ο Αντώνης Καράμπελας ψήφισε θετικά χωρίς περεταίρω σχόλια, ενώ και ο Βασίλης Παναγόπουλος συμφώνησε με την πρόταση, προτρέποντας το σώμα να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για το συμφέρον της πόλης.

ΤΕΙ, Σκαφιδιά και Παιδικοί Σταθμοί προ ημερήσιας

Προ ημερήσιας διάταξης, ο Τάκης Αντωνακόπουλος έθεσε το θέμα του ΤΕΙ, τονίζοντας πως μπορεί στο Αναπτυξιακό Συνέδριο να άνοιξε ένα παράθυρο αισιοδοξίας για το μέλλον του όμως ο χθεσινός ανασχηματισμός στέρησε από την Ηλεία τον Υφ. Παιδείας για αυτό και θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση. «πρέπει να περάσουμε σε άλλο επίπεδο διεκδίκησης» είπε ενώ μίλησε και για τον ιό του δυτικού Νείλου και τη σύσκεψη που συμμετείχε στο Υπ. Υγείας ως γιατρός Δημόσιας Υγείας του Νομού, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Προ ημερήσιας διάταξης, και ο Αντώνης Καράμπελας, έθεσε το θέμα της κατασκευής του Αλιευτικού Καταφυγίου Σκαφιδιάς, προτείνοντας να υποβληθεί σχετική πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2014-2020 (ΕΠΑΛΘ)  καθώς η προθεσμία λήγει στις 31 Οκτωβρίου. «Επειδή οι αλιείς της περιοχής μας επί πολλά χρόνια θέτουν το αίτημα κατασκευής μικρού αλιευτικού καταφυγίου  στην Σκαφιδιά προκειμένου με ασφάλεια να προσδένουν τα αλιευτικά τους σκάφη και ευχερέστερα να αλιεύουν, και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να ενταχθεί η κατασκευή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, προτείνεται από την Παράταξή μας να συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση . Και τούτο γιατί το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την λήξη της υποβολής της πρότασης (31 Οκτωβρίου) είναι μικρό και θα πρέπει ο Δήμος άμεσα να ενεργήσει «.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε την πρόταση και ενέκρινε ο Δήμος να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την προσπάθεια ένταξης του έργου  και την κατασκευή του στην συνέχεια. Αρκεί βέβαια ο Δήμος να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να αξιοποιήσει ένα από τα προγράμματα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ που τρέχουν και που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει.

Ο Γιάννης Αργυρόπουλος, υπενθύμισε τη δέσμευση του Δημάρχου για την σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου- όπως είχε ζητήσει- αναφορικά με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, τονίζοντας ότι εξαιτίας των προβλημάτων αυτή τη στιγμή οι σταθμοί δεν λειτουργούν και οι γονείς δεν μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ενώ και το προσωπικό ξεκινά στάση εργασίας τις επόμενες ημέρες διεκδικώντας άμεσα λύσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος