FOLLOW US: facebook twitter

Δημοσκόπηση: Σταθερά μπροστά η Ν.Δ., τρίτο το Κίνημα Αλλαγής

Ημερομηνία: 16-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 19,5%. Τρίτο κόμμα έρχεται ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, το Κίνημα Αλλαγής, με 8% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή (7,5%), και ΚΚΕ (5,5%). Στο 6,5% οι αναποφάσιστοι, στο 6% όσοι δήλωσαν «δεν απαντώ», στο 5% όσοι επιλέγουν αποχή και στο 4% το λευκό ή άκυρο.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Ν.Δ. λαμβάνει το 31,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, το Κίνημα Αλλαγής 8,5%, η Χρυσή Αυγή 8%, το ΚΚΕ 6%, σε μία πεντακομματική βουλή. Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων φέρεται να λαμβάνουν από 2%, ενώ στο 1% βρίσκονται οι Πλεύση Ελευθερίας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Εθνική Ενότητα/ΛΑΟΣ, Ελληνική Λύση. Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,5%.

Επίσης:

 Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο «κανένας» (39%) και ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης (31%) και ο Αλέξης Τσίπρας (22%).

⇒ Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα της σύλληψης των δύο στρατιωτικώνκρίνονται αρνητικά από το 51% των ερωτηθέντων και θετικά από το 32%.

⇒ Η συζήτηση για σκάνδαλα και μίζες ευνοεί περισσότερο την κυβέρνηση (39%) παρά την αντιπολίτευση (6%).

⇒ Το 50% επιθυμεί οι εκλογές να μη γίνουν άμεσα αλλά είτε αργότερα (14%) είτε στο τέλος της κυβερνητικής θητείας (36%). Αντίθετα, το 37% θέλει εκλογές «άμεσα» και το 13% δεν απαντά ή λέει ότι δεν ξέρει τι θα ήταν προτιμότερο.

Η δημοσκόπηση της Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ήταν τηλεφωνική με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου και έγινε το χρονικό διάστημα 11-13 Μαρτίου. Το μέγεθος δείγματος αποτέλεσαν 1.304 ενήλικοι με δικαίωμα ψήφου, σε πανελλαδικό επίπεδο. Το δειγματοληπτικό σφάλμα, με διάστημα βεβαιότητας 95%, κυμαίνεται εντός του διαστήματος +/- 2,8%.

Πηγή: Efsyn


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος