FOLLOW US: facebook twitter

Δες κατάματα τα προβλήματα της κινητικής αναπηρίας: Βιωματικές δράσεις σε Πύργο και Κουρούτα

Ημερομηνία: 11-08-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35752″ img_size=”full”][vc_column_text]Μια άκρως βιωματική δράση έλαβε χώρα σε Πύργο και Κουρούτα την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία απέναντι στα άτομα με αναπηρία και να μπουν για λίγο στη θέση τους. Ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας σε συνεργασία με την συγγραφέα και αθλήτρια της σκοποβολής, Άννα Κορτέση, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια αλλά και το βιβλίο της συγγραφέως «Μεταξύ σοβαρού και αστείου» στο κοινό που έδειξε ενδιαφέρον να αντιληφθεί τα προβλήματα της καθημερινότητας ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα. Στην Κουρούτα έγινε και παρουσίαση του βιβλίου στο πλαίσιο της έκθεσης βιβλίου της περιοχής.

Ο βιωματικός χαρακτήρας της δράσης εξαντλήθηκε, σε μια βόλτα από τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν, με αναπηρικό αμαξίδιο, ώστε να αντιληφθούν τον συγκεκριμένο τρόπο μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν. Όπως τόνισε ο γραμματέας του συλλόγου Γιώργος Παπανικολόπουλος προσφέρθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια αλλά και αντίτυπα του βιβλίου, σε πολίτες στην κεντρική πλατεία Πύργου και στην πλατεία της Κουρούτας.

Όπως δήλωσε η κα Κορτέση «… σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες ως προς τα θέματα που έχουν τα άτομα που είναι ίσα αλλά λίγο διαφορετικά . Σήμερα τους προκαλούμε σε μια βιωματική εμπειρία, να κάνουμε μια βόλτα με το αμαξίδιο. Να φύγει αυτός ο φόβος γιατί φαίνεται περισσότερο ως φόβος ως προς αυτούς τους ανθρώπους, ίσως φοβόμαστε τον εαυτό μας ότι μπορεί να βρεθούμε κι εμείς κάποια στιγμή στην ίδια θέση. Μήπως όμως είμαστε όλοι εν δυνάμει ΑμεΑ. Αυτό είναι και το θέμα που θέλουμε να τονίσουμε γιατί η ζωή μας παίζει παράξενα παιχνίδια και ας κοιτάξουμε λίγο και το συνάνθρωπο μας, ας βοηθήσουμε λίγο τους συμπολίτες μας και ας τους αφήσουμε να απολαύσουν βασικά πράγματα. Καλό είναι να δοκιμάσουν όλοι και να δουν τις δυσκολίες των ΑμεΑ και να δουν τα πραγματικά προβλήματα, να δούμε τη ζωή από διαφορετική οπτική. Ας ασχοληθούμε με τα βασικά πράγματα και τις πραγματικές ανάγκες.

Το βιβλίο «Μεταξύ σοβαρού κι αστείου» γράφτηκε με αφορμή τη γνωριμία της συγγραφέως με τον κωμικό ηθοποιό γνωστό από τους Α.Μ.Α.Ν. Βασίλη Πιπέρη, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Έχει εξ αρχής γραφτεί για να υπηρετήσει έναν ιερό σκοπό και πέρα από την οικονομική συμπαράσταση που αντικειμενικά προσέφερε με την πώληση του (για την αγορά αμαξιδίων και συγκέντρωση χρημάτων για τον Βασίλη), καταφέρνει να φωνάξει ότι τα άτομα που παλεύουν για μια καλύτερη ζωή δεν έχουν ανάγκη τον οίκτο αλλά τη συμπαράστασή μας.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1502434553531-024ea9d0-94fa-0″ include=”35755,35756,35757,35758″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot