FOLLOW US: facebook twitter

Δεν είναι στα κιλά το πρόβλημα

Ημερομηνία: 21-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Βλέπεις μία κοπέλα, τόσο φρικτά αδύνατη που μπορείς να διακρίνεις καθαρά τον σκελετό της. «Αποστεωμένη» είναι μια λέξη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, εφόσον η νευρική ανορεξία είναι γένους θηλυκού και «χτυπάει» τις γυναίκες δέκα φορές περισσότερο απ’ ότι τους άντρες. Μεγάλο ζήτημα για τα άτομα που πάσχουν απ’ αυτήν την πραγματικά βασανιστική διαταραχή, η οποία εκτός όλων των άλλων παρουσιάζει υψηλότατα ποσοστά θνησιμότητας.

Αυτή η αποστεωμένη που βλέπουμε είναι μία περίπτωση. Ταυτόχρονα δεν αντιλαμβανόμαστε τις χιλιάδες οι οποίες περνούν μπροστά από τα μάτια μας χωρίς να υποψιαζόμαστε τι συμβαίνει. Δεν είναι ανορεξικές κι όμως υποφέρουν. Γυναίκες νέες, σαν τα κρύα τα νερά, όμορφες, έξυπνες, με προσόντα, που για κάποιον περίεργο λόγο έχουν φτάσει να πιστεύουν πως το πρόβλημα είναι το βάρος τους και η λύση βρίσκεται στα ακόμη τέσσερα κιλά που πρέπει να χάσουν. Δύσκολο να πεις τι είναι εκείνο που πραγματικά φταίει. Σίγουρα πάντως δεν είναι το βάρος. Για την ακρίβεια μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ αυτό και πρωτίστως η ίδια η κοινωνία.

Όσο κι αν ζυγίζονται, όσο κι αν πιέζουν τον εαυτό τους, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Το πολύ πολύ, έτσι και μπουν ποτέ στην διαδικασία να κάνουν μία απλή εξέταση αίματος, να ανακαλύψουν ότι τους λείπει σίδηρος και άλλα μικρά και μεγάλα πραγματάκια, απολύτως αναγκαία για έναν υγιή οργανισμό. Η πραγματική μάχη λοιπόν είναι στο μυαλό αλλά ενδεχομένως αυτό να συνιστά και τη μεγαλύτερη (αν όχι ανυπέρβλητη) δυσκολία, να αποδεχθούν δηλαδή το πεδίο της μάχης.

Το αδυνάτισμα βοηθάει πολύ αλλά σε άλλες καταστάσεις, όχι εδώ. Αν ήταν έτσι, όλες οι ανορεξικές θα ένιωθαν βασίλισσες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot