FOLLOW US: facebook twitter

Δίπλα στους πρόσφυγες στην Κυλλήνη η εκπρόσωπος της ΠΑΚ Ηλείας Α. Κορτέση: «Όλοι είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, «χώμα και νερό»

Ημερομηνία: 12-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57432″ img_size=”full”][vc_column_text]Δίπλα στους πρόσφυγες, στο λιμάνι της Κυλλήνης, βρέθηκε χθες η εκπρόσωπος της ΠΑΚ Ηλείας Άννα Κορτέση, θέλοντας να δώσει μια νότα αισιοδοξίας και ανθρωπιάς σε αυτούς τους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας αλλά κυρίως στους μικρούς ήρωες που παλεύουν για να χτίσουν ένα δικό τους αύριο μακριά από τον “ήχο” και την “μυρωδιά” του πολέμου.

Είκοσι τέσσερα παιδικά μάτια, ανάμεσα στους ενήλικες περίμεναν με ανυπομονησία την Άννα Κορτεση που έφτασε κρατώντας σακούλες με δώρα, γλυκά, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης.

Ο κ. Μπηλιώνης, πρόεδρος της ΠΑΚ Ηλείας επισήμανε ότι η Πολιτιστικής και Αθλητική Κίνηση Ηλείας, θα βρίσκεται πάντα κοντά στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη και δεν θα μπορούσαν να κλείσουν τα μάτια τους, μπροστά στο βλέμμα αγωνίας των μικρών αυτών παιδιών. «Με αυτήν την μικρή κίνηση θέλουμε να τονίσουμε την σημασία της προσφοράς, της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και κυρίως της συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει με στόχο το κοινό καλό».

Η Άννα Κορτέση, η οποία όπως είπε, βρέθηκε και πριν δυο χρόνια εθελόντρια στη Μυτιλήνη «βγάζοντας πνιγμένα παιδιά» αλλά και στη συνέχεια στο λιμάνι του Πειραιά να φροντίζει ανθρώπους που έρχονταν γυμνοί μέσα στο καταχείμωνο αφού η μεγάλη ροή στα νησιά δεν κάλυπτε τις ανάγκες όλων, δε θα μπορούσε να λείψει από την Κυλλήνη για να προσφέρει και πάλι ότι μπορεί. «Πολλοί κρίνουμε άσχημα αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν κατά χιλιάδες για να σωθούν. Δεν είμαστε όμως εμείς υπεύθυνοι για αυτό αλλά θα είμαστε υπαίτιοι αν κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια μας. Ας αναλογιστούμε πως θα ήταν αν είμασταν στην θέση τους και τι συμπεριφορά θα θέλαμε να λάβουμε. Και να μην ξεχνάμε ποτέ μπροστά στην σκέψη της προσφοράς ότι όλοι είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, “χώμα και νερό”.

Η ανθρώπινη ύπαρξη θα γίνει καλύτερη μόνο όταν πάψουμε να μιλάμε για ατομισμό και καταλάβουμε τα οφέλη της ομαδικότητας μέσα από μια υγιή συνεργασία».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot