FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Υπεγράφησαν οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών

Ημερομηνία: 05-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

-Ανανεώθηκαν και οι συμβάσεις του προσωπικού ΕΣΠΑ για ένα χρόνο

 

Υπεγράφησαν  χθες από τον Δήμαρχο Πύργου Γαβριήλ Λιατσή οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των 3 Παιδικών Σταθμών του Πύργου, του Παιδικού Σταθμού Επιταλίου και του Παιδικού Σταθμού Καράτουλα.

Όπως είπε ο κ. Λιατσής, οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου οπότε η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών πέφτει στο κενό. «Μέχρι το τέλος του χρόνου θα αρθεί και το εμπόδιο της πυρασφάλειας, ήδη οι υπηρεσίες ασχολούνται με αυτό το θέμα, άρα δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Έχουν κατατεθεί 167 αιτήσεις, οι 12 απασχολούμενοι διαφόρων ειδικοτήτων μέσω ΕΣΠΑ δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο και οι 11 μόνιμοι υπάλληλοι των Παιδικών Σταθμών θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπως κάθε χρόνο. Δεν υπήρχαν παραλείψεις που να δικαιολογούν την κινδυνολογία…».

Ο Δ/ντής της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας κ. Γιάννης Αλεξανδρόπουλος συμπλήρωσε πως θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εξεύρεση δυο νέων σύγχρονων κτιρίων για την λειτουργία του 2ου και του 3ου Παιδικού Σταθμού Πύργου, υποστηρίζοντας πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν βρεθεί. «Το υπάρχον προσωπικό επαρκεί και θα λειτουργήσουμε καλύτερα από πέρυσι» κατέληξε.

Εξάλλου, χθες, ο κ. Λιατσής συναντήθηκε και με το προσωπικό ΕΣΠΑ των πέντε Παιδικών Σταθμών στη διάρκεια της οποίας υπέγραψε την ανανέωση των συμβάσεων τους για ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τις 31/8/2019.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος