FOLLOW US: facebook twitter

Δήλωση Δρ. Αυγερινοπούλου με Αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ημερομηνία: 08-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”52447″ img_size=”full”][vc_column_text]Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την υπενθύμιση των επιτευγμάτων και των θυσιών των γυναικών, η οποία εορτάζεται κάθε 8η Μαρτίου και τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ από το 1975. Η Ημέρα αυτή θεσμοθετήθηκε σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας για καλύτερες συνθήκες εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1857. Έκτοτε, ο ΟΗΕ προάγει την ισότητα των φύλων και το 2015 υιοθέτησε τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, από τους οποίους ο πέμπτος προσβλέπει στην επίτευξη της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης όλων των γυναικών και των κοριτσιών έως το 2030. Η Ημέρα της Γυναίκας για το 2018 αφιερώνεται στις γυναίκες πρωτοπόρους από τον αγροτικό και αστικό ιστό που με τις δράσεις τους συμβάλλουν καθημερινά στη διευκόλυνση και τη μεταμόρφωση της ζωής των γυναικών.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, και Αντιπρόεδρος του Ευρω-αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών, δήλωσε τα εξής:

«Η Ημέρα της Γυναίκας για το 2018 αφορά άμεσα τις γυναίκες από την Ηλεία, οι οποίες αποτελούν το οικοδόμημα του σπιτιού, διατηρώντας τις ισορροπίες και θυσιάζοντας το προσωπικό τους χρόνο και τις ανάγκες τους για τα παιδιά και την οικογένειά τους. Οι γυναίκες αυτές, είναι που έχουν κατορθώσει, ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης, να καλύπτουν τις ανάγκες της οικογένειάς τους, να κρατούν την οικονομία του σπιτιού τους, αλλά και συγχρόνως να προοδεύουν και να αποκτούν επαγγελματική καταξίωση. Συγχαρητήρια, λοιπόν, θα ήθελα να δώσω σε όλες τις γυναίκες της Ηλείας που πασχίζουν καθημερινά για την οικογένειά τους, τη προσωπική τους ανέλιξη και το τόπο τους. Σε αυτές τις γυναίκες πρέπει να δοθεί, πέρα από αναγνώριση, και στήριξη για να συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας, καθώς αποτελούν μεγάλο μέρους του ανθρώπινου δυναμικού».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot