FOLLOW US: facebook twitter

Δέσμευση Αποστόλου για ετήσιο ακατάσχετο 15.000 ευρώ

Ημερομηνία: 07-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Ακατάσχετο 15.000 ευρώ ετησίως αντί 1.250 ευρώ, επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ύψους 42 εκατ. ευρώ για εξόφληση του 2015 και μέρος του 2016 (ΟΣΔΕ 2014, 2015), όχι σε συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια και επέκταση του αγροτικού εργόσημου περιλαμβάνει το πακέτο δεσμεύσεων του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, προς τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με τους οποίους συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου.

Εξερχόμενη από τη συνάντηση που κράτησε 2,5 και πλέον ώρες, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η αντιπροσωπεία δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τις θέσεις του υπουργείου και πως το επόμενο βήμα τους είναι να ενημερώσουν -ως είθισται- τους αγρότες προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

«Δεν μας ικανοποιούν σε καμιά περίπτωση οι θολές υποσχέσεις του υπουργού», δήλωσε ο Βαγγέλης Μπούτας, σημειώνοντας ότι «δεν υπήρξε καμιά δέσμευση για αιτήματα ζωής, όπως αυτό των εγγυημένων τιμών απορρόφησης των προϊόντων μας, τον ΕΦΚΑ, τον ΕΛΓΑ και το κόστος παραγωγής, όπως και της μείωσης στην τιμή του αγροτικού πετρελαίου».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε στην επιτροπή των αγροτών:

  • Τον προσδιορισμό του ακατάσχετου για τους λογαριασμούς των αγροτών στο ύψος των 15.000 ευρώ το χρόνο.
  • Την ένταξη και των επιδοτήσεων του λεγόμενου «πρασινίσματος» στις χορηγήσεις μέσω της «κάρτας του αγρότη», γεγονός που διευρύνει περίπου κατά 30% τις δυνατότητες ρευστότητας.
  • Την έναρξη εντός των επόμενων ημερών των συμψηφισμών, έτσι ώστε να καταβληθεί η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου για τα έτη 2015 και 2016, συνολικού ύψους περί τα 42 εκατ. ευρώ.
  • Την επέκταση του αγροτικού εργοσήμου σε όλες τις εποχικού χαρακτήρα αγροτικές εργασίες, καθώς και στους μετακλητούς αλλοδαπούς εργάτες γης.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι:

  • Δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης του ΕΝΦΙΑ, αλλά ούτε και συμπληρωματικού φόρου για τα αγροτεμάχια.
  • Τα ασφάλιστρα των αγροτών αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα των αγροτών.
  • Δεν θα περικοπεί καμιά αγροτική σύνταξη για όσους συνταξιούχους συνεχίζουν την αγροτική δραστηριότητα, όπως προβλέπεται για το μεταβατικό διάστημα μέχρι το 2024.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος