FOLLOW US: facebook twitter

Γ.Ν. Αμαλιάδας: Τη μια μέρα ήρθαν, την άλλη αποσπάστηκαν

Ημερομηνία: 30-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Σε κινητοποιήσεις οδηγούν νέες μετακινήσεις προσωπικού στο ΓΝ Αμαλιάδας

Νέες καταγγελίες κατά της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και της διοίκησης του ΓΝ Ηλείας, έρχονται από το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Οι μετακινήσεις προσωπικού προκαλούν αντιδράσεις που αναμένεται να κορυφωθούν με νέες κινητοποιήσεις στο προσεχές διάστημα.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝ Αμαλιάδας, Βασίλης Μιχαλόπουλος, προανήγγειλε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας για το θέμα που προέκυψε με τις νέες μετακινήσεις προσωπικού…

Όπως τόνισε οι επιθέσεις προς το νοσοκομείο της Αμαλιάδας είναι συχνές και επιβεβαιώνεται με τις ενέργειες που γίνονται, πως υπάρχει σχέδιο υποβάθμισης και απαξίωσης του νοσοκομείου, με στόχο να σβήσει από τον υγειονομικό χάρτη. «Τους δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι τα σχέδια τους δεν θα περάσουν απαρατήρητα από τους εργαζόμενους, δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους» σχολίασε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Αναφέρθηκε ξανά στο πρόσφατο έγγραφο που απέστειλε στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ περί προτάσεων για νέο ενοποιημένο οργανισμό και συγχώνευση νοσοκομείων, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για μια τέτοια εξέλιξη. «Στο ίδιο έγγραφο είχαμε επισημάνει τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.

Υπάρχει σωρεία μετακινήσεων και μετατάξεων από το νοσοκομείο μας προς άλλα, με καθαρά ρουσφετολογικά κριτήρια. Το έγγραφο μας το πέταξε στα σκουπίδια. Δεν πέρασαν δύο ημέρες και ενώ θα περίμενε κανείς να υπάρξει μια επικοινωνία ή ένας προβληματισμός και ήρθε νέο έγγραφο για μετακίνηση νοσηλεύτριας σε άλλη υπηρεσία.

Δεν υπάρχει καν αίτημα της υπηρεσίας υποδοχής, αλλά και έγκριση από την υπηρεσία αναχώρησης» είπε ο κ. Μιχαλόπουλος και πέρασε στη δεύτερη μετακίνηση, αυτή τη φορά γιατρού, που έγινε λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία της και πριν καν αναλάβει υπηρεσία στην Αμαλιάδα. «Αμέσως ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας υπέγραψε τη μετακίνηση της, στο ΓΝ Πύργου για έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες.

Λες και το νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν έχει υπηρεσιακές ανάγκες, όχι έκτακτες αλλά μόνιμες. Περιμέναμε πως και πως να έρθει η γιατρός για να εξομαλυνθεί το πρόγραμμα της Παθολογικής Κλινικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος