FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Κουτσούκος προς Β. Αποστόλου: Αναγκαία η άμεση λήψη μέτρων για τους αγρότες

Ημερομηνία: 19-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”744″ img_size=”full”][vc_column_text]Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου για τις καταστροφές στα αγροτικά προϊόντα της Ηλείας από την προχθεσινή νεροποντή  με θέμα  «Οι καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία στην αγροτική παραγωγή  του Ν. Ηλείας και η αναγκαία λήψη μέτρων υποστήριξης των αγροτών», κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Γιάννης Κουτσούκος. Παράλληλα κατέθεσε και τα δύο υπομνήματα της ΕΑΣ Η- Ο και της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας.

Ειδικότερα ο κ. Κουτσούκος στην ερώτησή του αναφέρει τα εξής:

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν για μια ακόμα φορά την Ηλεία, στις 16/07/2017, προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στο σύνολο σχεδόν των αγροτικών καλλιεργειών σε πολλές περιοχές του Νομού.

Σύμφωνα με τα υπομνήματα των φορέων των αγροτών έχουν πληγεί στις περιοχές αυτές καλλιέργειες Κορινθιακής σταφίδας, αμπέλου, ελιάς, καρπουζιού και βιομηχανικής τομάτας.

Πέραν της επιβεβλημένης άμεσης κινητοποίησης των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών και την εκκίνηση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, με δεδομένο ότι έχουν προκληθεί σωρευτικά ζημιές από βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, καύσωνα, δηλαδή, από επαναλαμβανόμενα δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Τί θα πράξει, ώστε να ενισχύσει της υπηρεσίες του ΕΛΓΑ προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες καταγραφής των ζημιών και ολοκλήρωσης της διαδικασίας αποζημιώσεων των πληγέντων αγροτών;

2. Προτίθεται να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των φορέων για συνάντηση – σύσκεψη, προκειμένου να εξετασθούν και άλλα επιβαλλόμενα μέτρα υποστήριξης των πληγέντων αγροτών της Ηλείας;[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot