FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Γεωργιόπουλος: Μένουν στην Ηλεία 7 εκατ. ευρώ από τις εκπτώσεις του Ταμείου Μολυβιάτη

Ημερομηνία: 03-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Αισιοδοξία για πρόσθετα οφέλη από τις πρώτες δημοπρατήσεις

Οι πρώτες δημοπρατήσεις έργων μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Μολυβιάτη στην Ηλεία, προσδίδουν αισιοδοξία για επιπρόσθετα οφέλη. Οι εκπτώσεις που υπολογίζεται πως θα υπάρξουν στους αρχικούς προϋπολογισμούς είναι πιθανό να αποφέρουν περί τα 7 με 7,5 εκατ. ευρώ για νέα έργα. Αυτό διευκρίνισε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, με τους πρώτους υπολογισμούς μετά τις δημοπρατήσεις έργων από τους δήμους Ήλιδας και Πηνειού.

“Ένα ερώτημα το οποίο αιωρείται και για το οποίο εκφράζουν την αγωνία τους οι δήμαρχοι είναι εάν το προϊόν των εκπτώσεων από τις δημοπρατήσεις για τα έργα αυτά θα μείνουν στην Ηλεία. Είναι εύλογο το ερώτημα καθώς το συνολικό ποσό το οποίο δημοπρατείται για έργα υποδομής από το Ταμείο Μολυβιάτη σε αυτή τη φάση που είμαστε είναι περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ. Οι εκπτώσεις τις οποίες λόγω και της συγκυρίας έχουμε στις περισσότερες δημοπρατήσεις είναι κοντά στο 50-55%. Άρα το εναπομένων ποσό θα είναι κοντά στα 7 με 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό δεν είναι μικρό, αλλά μεγάλο ποσό και είναι εύλογη η αγωνία των δημάρχων. Θέλω από την θέση αυτή να διαβεβαιώσω τους δήμους και τους πολίτες της Ηλείας ότι το ποσό αυτό εξακολουθεί να μένει στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η κατανομή του θα γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε με το αρχικό ποσό” είπε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και συνέχισε:

Δηλαδή το 90% για την Ηλεία και όσα δημοπρατούνται στην Ηλεία θα μείνουν στην Ηλεία, δεν εμπλέκεται η Αχαΐα ή η Αιτωλοακαρνανία. Όλα τα χρήματα θα μείνουν εδώ και αυτά τα χρήματα θα ανακατανεμηθούν με τον ίδιο ισότιμο και δίκαιο τρόπο ανάλογα δηλαδή με τους δήμους και με την ζημιά που υπέστησαν οι δήμοι από τις πυρκαγιές, θα ανακατανεμηθούν στους δήμους. Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία δεν πρέπει να εκφράζεται καμία αγωνία, η Περιφέρεια θα κάνει την δουλειά της σύμφωνα με τον νόμο και με τον τρόπο με τον οποία είχε συμφωνήσει με τους δημάρχους και στην προηγούμενη κατανομή. Όταν θα έρθει η ώρα και θα αρχίσουν να τρέχουν και τυπικά οι διαδικασίες θα μιλήσουμε και πάλι με τους δημάρχους όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι και θα δούμε αυτά που λέμε στην θεωρεία να γίνονται και πράξη” εξήγησε ο κ. Γεωργιόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος