FOLLOW US: facebook twitter

Γκάζι για να γίνουν οι εξαγγελίες νόμοι

Ημερομηνία: 20-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η επόμενη μέρα της ΔΕΘ φέρνει την κυβέρνηση σε πορεία δρομολόγησης των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από το βήμα της Θεσσαλονίκης. Η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα εξυπηρετεί το αφήγημα της κυβέρνησης, το οποίο αποτελούσε βασικό της στόχο από την πρώτη στιγμή που η χώρα βγήκε από τα μνημόνια.

Κάπως έτσι η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει άμεσα και έως το τέλος του χρόνου σε νομοθετήσεις ορισμένων από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Σε αυτές εντάσσονται τα αναδρομικά των ένστολων/δικαστικών/γιατρών, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, το επίδομα ενοικίου σε περισσότερους από 300.000 δικαιούχους, οι φοροελαφρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες κ.ά. με στόχο η εφαρμογή τους να ξεκινήσει από την 1η Γενάρη του 2019.Όπως φαίνεται, στο μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να έχουν πάρει στα σοβαρά –και δικαίως– τις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η πλειονότητα των ερωτηθέντων συμφωνεί με το δίκαιο των εξαγγελιών Τσίπρα, ωστόσο δυσπιστεί έντονα ως προς την εφαρμογή τους. Συνεπώς, το μήνυμα μάλλον ελήφθη.

Βασικός στόχος οι επενδύσεις

«Η κυβέρνηση έχει ως βασικό στόχο, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, να δημιουργήσει έναν κύκλο επενδύσεων και να τονώσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας βάζοντας στο επίκεντρο την εργασία και την κοινωνική στήριξη και ελάφρυνση κατηγοριών οι οποίες επιβαρύνθηκαν δυσανάλογα από την κρίση,

Σχετικά με τα ζητήματα της περικοπής των συντάξεων και της μείωσης του αφορολόγητου, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν θεωρεί αναγκαία την εφαρμογή των μέτρων αυτών για να μπορέσουμε να πιάσουμε τον στόχο 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος το 2019 και το 2020. Αντιθέτως, με τις προβολές που κάνουμε σήμερα φαίνεται ότι όχι μόνο επιτυγχάνονται αλλά δημιουργείται κι ένας δημοσιονομικός χώρος για να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη στον Real FM. Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις απάντησε: «πιστεύω ότι το παιχνίδι είναι ανοικτό και νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να πετύχει μια νίκη στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιμονή στο πρόγραμμά του και η προσπάθεια συγκεκριμένα και όχι στα λόγια μόνο, με πράξεις που να λαμβάνουν υπόψιν και τον κοινωνικό πόνο που υπάρχει, να τεκμηριώσουμε την πορεία μιας ανάπτυξης που θα σέβεται τον άνθρωπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος