FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Κύρτσος για τις μεγάλες αλλαγές σε Ελλάδα και ΕΕ

Ημερομηνία: 10-12-2016 | Συντάκτης:

kurtsos-giorgos

Σε εκδήλωση σήμερα στη Γαστούνη

«Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίοδο κρίσης και μεγάλων αλλαγών», είναι το θέμα που θα αναλύσει ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κύρτσος, σήμερα Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, προσκεκλημένος του Νομικού Προσώπου  Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Πηνειού. Η πρόσκληση στην εκδήλωση είναι ανοιχτή και αφορά όλους τους δημότες Πηνειού και όχι μόνον. Στόχος του δήμου Πηνειού είναι η ενημέρωση της κοινωνίας σε ένα τόσο επίκαιρο θέμα όπως αυτό της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα αλλά και όλη την Ε.Ε  και κυρίως για την επόμενη μέρα της χώρας μας στην Ευρώπη, από έναν πολιτικό και ευρωβουλευτή που βιώνει τα πράγματα από κοντά, μέσα στην καρδιά της Ευρώπης και μπορεί να καταθέσει ως επιστήμονας αλλά και δημοσιογράφος την άποψή του και τη θέση του για τις εξελίξεις που έρχονται.

Σε σχετική αρθρογραφία του αλλά και ομιλίες του με το ίδιο θέμα, ο Γιώργος Κύρτσος έχει υποστηρίξει ότι η πορεία της χώρας μας θα είναι δύσκολη, μπορούμε όμως να την κάνουμε πιο δημιουργική και πιο συναρπαστική, γιατί δεν υπάρχει κανόνας… αποτυχίας αποτυχίας των μνημονίων, η περίπτωση της Ελλάδας μάλλον αποτελεί εξαίρεση:

«Όσες χώρες υποχρεώθηκαν να εφαρμόσουν μνημόνια ή να αντιμετωπίσουν μνημονιακές καταστάσεις, τα κατάφεραν. Οι Ιρλανδοί βγήκαν με άριστα από το μνημόνιό τους και έχουν το ρεκόρ ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ετήσιο ρυθμό 6%. Οι Ισπανοί χρηματοδοτήθηκαν για να στηρίξουν τις τράπεζές τους χωρίς να μπουν σε μνημόνιο, έβαλαν σε τάξη την οικονομία τους και έχουν ανάπτυξη με ετήσιο ρυθμό 3%-3,5%. Βγήκαν από το μνημόνιο και οι Πορτογάλοι, οι οποίοι έχουν ανάλογα με εμάς διαρθρωτικά προβλήματα και θα βγουν σύντομα και οι Κύπριοι, οι οποίοι ήδη καλύπτουν τις ανάγκες δανεισμού του Δημοσίου τους στις διεθνείς αγορές. Δεν υπάρχει λοιπόν ένας ευρωπαϊκός κανόνας αποτυχίας των μνημονίων και των παρόμοιων πολιτικών. Αυτό που υπάρχει είναι μία ελληνική εξαίρεση αποτυχίας στον κανόνα της ευρωπαϊκής μνημονιακής επιτυχίας…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος