FOLLOW US: facebook twitter

Γιόρτασε το γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη στην Αρχαία Ήλιδα

Ημερομηνία: 10-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Πλήθος κόσμου στην ακρόπολη της Ήλιδας και στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Ήλιδας

Πλημμύρισε από κόσμο και προσκυνητές για μια ακόμα χρονιά την Κυριακή το απόγευμα στον  Πανηγυρικό Εσπερινό, το πανέμορφο και γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου  που δεσπόζει στην κορυφή της ακρόπολης της Ήλιδας  και γιόρταζε στις 8 Μαίου, ενώ το βράδυ ακολούθησε το παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Ήλιδας .

Ο εσπερινός τελέστηκε μετά άρτων στις 7 το απόγευμα, με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη από τον Πανοσιολογιότατο π. Φιλάρετο και τους ιερείς Δ. Δημητρόπουλο και Κ. Ξένο και οι προσκυνητές αφού γεύτηκαν μετά το τέλος της λειτουργίας παραδοσιακά εδέσματα από τις γυναίκες του χωριού, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας στα σοκάκια του χωριού ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή, με ένα πλήθος ανθρώπων να ακολουθεί με ευλάβεια.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε στην πλατεία του χωρίου με το κέρασμα σε όλον τον κόσμο που παραβρέθηκε, με τον παραδοσιακό «μεζέ»  που είχε ετοιμάσει ο Σύλλογος, πιστός πάντα Τιε θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ν. Παναγιωτόπουλος, Π. Μαυρίκος,  ο πρόεδρος του Δ.Σ Ήλιδας Ν. Νικολακόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πολιτευτής της Ν.Δ Θόδωρος Βλαγκούλης,  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Ν. Σαψάλης, οι πρόεδροι των Τ.Κ Αρχαίας Ήλιδας και Ανθώνας Ν. Καγιανάς και Ν. Χρυσανθόπουλος, εκπρόσωποι των πολιτιστικών Συλλόγων Καλυβίων και Αυγείου και πολλοί εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Ο Σύλλογος Αρχαίας Ήλιδας ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν στη γιορτή του Αγίου Ιωάννη  και όσους βοήθησαν στην πραγμάτωση αυτής της εκδήλωσης, όπως και τους χορηγούς της εκδήλωσης.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1494403395786-7d754cf2-0262-2″ include=”26371,26370,26369,26367,26366″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot