FOLLOW US: facebook twitter

Γιόρτασαν δεκαετίες ιστορίας ΚΚΕ και ΚΝΕ στον Πύργο

Ημερομηνία: 10-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτική

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από τη δημιουργία της ΚΝΕ στο 44ο φεστιβάλ της ΚΚΕ – ΚΝΕ, στο Επαρχείο, το βράδυ του Σαββάτου στον Πύργο.

Το πρόγραμμα διαφοροποιήθηκε και ξεκίνησε το αφιέρωμα στα 100 χρόνια του ΚΚΕ με αφηγήσεις και αγωνιστικά τραγούδια, ακολούθησε η κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε το μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Δυτ. Ελλάδας Δημήτρης Τζαβάρας και το πρόγραμμα της βραδιάς συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς από το σύλλογο «Μωραϊτες» και λαϊκό γλέντι μέχρι πρωίας.

Στο χώρο λειτούργησε έκθεση όπου αποτυπώθηκε η ιστορική πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε αυτές τις δεκαετίες…

Το  σύνθημα του φετινού φεστιβάλ ήταν εμπνευσμένο από τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου, «Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος» που ήρθε να συμπληρώσει τους αγώνες, τις θυσίες αλλά και την επαναστατική αισιοδοξία χιλιάδων αγωνιστών του λαού μας που δε λογάριασαν, κόπους, χρόνο, αίμα, για να ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες.

Ταυτόχρονα το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ ήταν ένα κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο – νέα, εργαζόμενο ή άνεργο που προβληματίζεται με όσα αντιμετωπίζει στην ζωή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος