FOLLOW US: facebook twitter

Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης ανθρώπων από τις παραλίες και τη θάλασσα [Φωτό & Βίντεο]

Ημερομηνία: 24-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στιγμές απελπισίας για τουρίστες και κατοίκους της Ανατολικής Αττικής. Πολλοί από αυτούς, βλέποντας τις φλόγες να φτάνουν μέχρι την παραλία κυριολεκτικά, βουτούσαν στη θάλασσα για να σωθούν ενώ άλλοι εγκλωβίστηκαν σε παραλίες.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα με πλωτό σκάφος, ελικόπτερο τύπου «Σικόρσκι» και εμπορικό πλοίο που παρέπλεε στην περιοχή σε μια γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης αλλά και πολλά ιδιωτικά σκάφη που έσπευσαν να συνδράμουν.

Τους ανθρώπους εντόπισαν και τα πλοία της γραμμής είτε μέσα στη θάλασσα, είτε μέσα σε μικρές βάρκες που είχαν πάρει.

Σώοι εντοπίστηκαν οι 10 αγνοούμενοι τουρίστες, οι οποίοι εξαιτίας της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν από την πυρκαγιά στην περιοχή της Ραφήνας.

Οι πρώτοι πέντε περισυνελέχθησαν από το επιβατηγό-ταχύπλοο σκάφος «Super Runner». Πρόκειται για Δανούς τουρίστες -τρία παιδιά με τους δύο γονείς.

Οι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν δύο μίλια έξω από το λιμάνι της Ραφήνας. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Τήνο-Ραφήνα.
Λίγο αργότερα ελικόπτερο του λιμενικού σώματος εντόπισε και τους υπόλοιπους πέντε τουρίστες.

Εκτός από τους 10 Δανούς που αγνοούνταν και εντοπίστηκαν από το πλήρωμα του Speedrunner, η βάρκα διάσωσης του πλοίου εντόπισε άλλους 11 ανθρώπους οι οποίοι κολυμπούσαν στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από την κόλαση της φωτιάς.

Λίγο αργότερα και το Superferry που κατέπλεε στη Ραφήνα, εντόπισε και αυτό στη θάλασσα έξι Γάλλους που διέσωσε. Οι Γάλλοι παραθέριζαν σε ξενοδοχείο στο Μάτι, φοβήθηκαν και κατέφυγαν στη θάλασσα για να σωθούν.

Επίσης, το ταχύπλοο Tera Jet που βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι της Ραφήνας, έριξε το ειδικό rescue boat που διαθέτει στη θάλασσα και διέσωσε  17 συνολικά άτομα,

Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού από τις παραλίες και μεταφοράς ατόμων στο λιμάνι της Ραφήνας βρίσκεται σε εξέλιξη. Με ιδιωτικά σκάφη αλλά και σκάφη του λιμενικού, το οποίο και καθοδηγεί μεταφέρονται άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί στις παραλίες από την μεγάλη φωτιά.

Δραματικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα.

Οι παρακάτω εικόνες απόγνωσης κάνουν τον γύρο των media και των social media.

https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/posts/1747690348618560

 

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot