FOLLOW US: facebook twitter

Για μιαν Πηνελόπη

Ημερομηνία: 28-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37271″ img_size=”full”][vc_column_text]Η ιστορία της Πηνελόπης είναι μία ιστορία πονεμένη. Για δεκαετίες, ήταν η πολύφερνη νύφη˙ η βασίλισσα που διαφέντευε τους πάντες και τα πάντα. Η Πηνελόπη, εκτός από ομορφιά και προίκα, είχε και όλες τις αρετές μιας ιδανικής συζύγου.

Ήταν έξυπνη, συνετή, πιστή στον άντρα της (και την οικογένειά του) και αφοσιωμένη στον λαό της. Τα χρόνια όμως πέρασαν και η ομορφιά της ξεθώριασε, τα πλούτη εξανεμίστηκαν και ο Οδυσσέας, πέρασε κι αυτός με τη σειρά του στη λήθη του χρόνου.

Ένα μόνο δεν άλλαξε μετά από τόσα χρόνια: ο αριθμός των μνηστήρων που ποθούν να την μνηστευθούν. Καλέ τέτοια θραύση, τέτοια πέραση η Πηνελόπη, δεν είχε ούτε στην πρώιμη νιότη της, όταν ακόμη περνούσε της ημέρες της πλέκοντας το σάβανο και τις μοναχικές της νύχτες ξηλώνοντάς το.

Ο ένας μετά τον άλλον οι μνηστήρες εμφανίζονται στην άλλοτε οδό του Ιπποκράτη, αποφασισμένοι να την διεκδικήσουν τον ερχόμενο Οκτώβρη. Παρά το γηρασμένο της ηλικίας της, δηλώνουν σε όλους τους τόνους έτοιμοι να ηγηθούν της Ιθάκης σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

Ωστόσο, αυτό που όλοι τους αποφεύγουν επιμελώς να εξηγήσουν είναι το υποτιθέμενο σχέδιό τους για το μέλλον της Ιθάκης. Ξέρουν μόνο ότι τη θέλουν αλλά όταν η συζήτηση έρχεται στο γιατί, τα πράγματα γίνονται μάλλον άβολα.

Ίσως επειδή στην πραγματικότητα δεν τους ενδιαφέρει ούτε η μοίρα της Ιθάκης, ούτε το αν θα ταιριάζουν με την Πηνελόπη. Στην πραγματικότητα δεν νοιάζονται παρά μόνο για το πώς θα καταφέρουν να την μεταχειριστούν σαν όχημα για να απομυζήσουν ό,τι έμεινε όρθιο από την πολύχρονη λεηλασία του τόπου. Είναι αυστηρά προσωπικές οι φιλοδοξίες τους.

Τους προδίδει άλλωστε η υπερβολική προθυμία για μιαν Πηνελόπη που δεν ξέρουν πώς θα είναι όταν πια θα τους ενώνουν τα δεσμά του γάμου. Πρώτα ο γάμος, σου λένε, και μετά τη βλέπουμε τη νύφη!

Νομίζουν οι δύστυχοι ότι θα τους αρέσει όπως κι αν είναι, αφού θα παραμένει πάντοτε η… Πηνελόπη. Πόσο λύπη θα νιώθουν μόλις ανακαλύψουν ότι τελικά η μόνη προίκα που της είχε απομείνει στον κόσμο, ήταν οι μνηστήρες της.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot