FOLLOW US: facebook twitter

«Για άλλο ταξίδι» – Μαθητές δημιούργησαν ένα πρωτότυπο παιχνίδια γεωγραφίας

Ημερομηνία: 08-11-2017 | Συντάκτης:

Δεκαπέντε μαθητές που συμμετείχαν στο επιμορφωτικό σεμινάριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου, για μαθητές της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, με σκοπό την εκμάθηση βασικών εννοιών προγραμματισμού σε περιβάλλον Scratch δημιούργησαν με πολύ μεράκι, εξαιρετική επιμέλεια και πολλή φαντασία ένα πρωτότυπο παιχνίδι Γεωγραφίας με θέμα τις γεωγραφικές συντεταγμένες ενός τόπου.

Το παιχνίδι “Για άλλο ταξίδι” είναι πλέον διαθέσιμο σε όποιον θέλει να μάθει Γεωγραφία παίζοντας, στη διεύθυνση https://scratch.mit.edu/projects/183802905/
Την υλοποίηση και το συντονισμό του σεμιναρίου είχε η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης, Νίκη Κατσιάπη η οποία και θερμά ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς Θέμη Μαντά, Αθανασία Παπαδάκη, Ευγενία Παπανικολάου και Χριστίνα Νάζου για την πολύτιμη και πολύπλευρη βοήθειά τους στην υλοποίηση του σεμιναρίου, το οποίο έγινε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την υποστήριξη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Τα παιδιά που δημιούργησαν το πρωτότυπο παιχνίδι είναι: από το 1ο Δ.Σ. Γεωργία Γιαννικούλη, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Χαράλαμπος Θεοδωρόπουλος,  από το 2ο Δ.Σ. Χρήστος Ζιώγας, το 3ο Δ.Σ. Ελένη Ζαφειροπούλου, το 4ο Δ.Σ. Πέτρος Κορομάντζος, το 6ο Δ.Σ. Εβίτα Μπερούκα, Σταύρος Μυλωνάς, Ιουλία Μυλωνοπούλου, Ρένια Νάρου, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, Νίνα Σώκκα, Παγώνα Τριάντου, και από το Δ.Σ. Επιταλίου Βασίλης Φράγκος και Φίλιππος Χατζηγεωργίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος