FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Τρ. Σεφερλής: Όλα στο σφυρί για χάρη δανειστών και επενδυτών! Δεν θα τους αφήσουμε

Ημερομηνία: 11-10-2018 | Συντάκτης:

Στο το ΦΕΚ Β’ 2317/19.6.2018 με απόφαση της Κυβέρνησης  εκχωρούνται στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (Υπερταμείο) 10.119 ακίνητα του Δημοσίου. Ανάμεσά τους σχολεία, δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί, δημόσια κτίρια, δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώροι και ποιος ξέρει πόσα ακόμα, μιας και στο ΦΕΚ περιγράφονται απλώς ως αριθμοί κτηματολογίου. Στο ΦΕΚ συμπεριλαμβάνονται ακίνητα με ΚΑΕΚ από 1511770103105 ως 151777124012 που δεν κατονομάζονται. Τα 2 πρώτα ψηφία αντιστοιχούν στον Νομό Ηλείας, τα επόμενα 3 στον Δήμο Πύργου. Η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου καλό θα ήτανε να μας ενημερώσει για το πια είναι αυτά τα ακίνητα.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ η μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων έγινε μετά από αίτημα της Ε.Ε.ΣΥ.Π. Α.Ε.  Τα ακίνητα τυπικά περνούν στην ΕΤΑΔ (Ελληνική Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου). Σύμφωνα με το ν. 4389/2016 η ΕΤΑΔ μαζί με το  ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ και τις ΔΕΚΟ ανήκουν στην Ε.Ε.ΣΥ.Π. με πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή άνευ ανταλλάγματος όλης της περιουσίας τους. Η ΕΕΣΥΠ εποπτεύεται από 5μελές εποπτικό συμβούλιο, με τα 2 μέλη να διορίζονται άμεσα από την Κομισιόν και τον ESM ενώ τα υπόλοιπα 3 να είναι της αρεσκείας των «θεσμών». Η Ε.Ε.ΣΥ.Π. «δεν ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα και  λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας για 99 χρόνια,  με τρόπο ανεξάρτητο, επαγγελματικό και επιχειρηματικό με μακροπρόθεσμη προοπτική στην επίτευξη των αποτελεσμάτων της».

Σκοπός της Ε.Ε.ΣΥ.Π. είναι να «ρευστοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων. Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει πηγή για την προγραμματισμένη αποπληρωμή του νέου δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και θα παράγει κατά τη διάρκεια ισχύος του νέου δανείου ένα σκοπούμενο σύνολο 50 δις ευρώ, εκ των οποίων 25 δις θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και 50%  από κάθε ευρώ που απομένει (π.χ. 50% των 25 δις €) θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ, το δε υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, κλπ με τους μνημονιακούς νόμους  που έχει ψηφίσει «δεσμεύεται να αναπτύξει ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με βελτιωμένη διαχείριση.  Υλοποιεί, λοιπόν αυτή την πολιτική, στην  πραγματικότητα με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων.

Η ΕΕΣΥΠ και το ΤΑΙΠΕΔ προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Ήδη, έχουν περάσει σε funds και άλλους επενδυτές είτε απευθείας, είτε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών πάμπολλα ακίνητα, δημόσιες εκτάσεις, παραλίες και δημόσιες επιχειρήσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, ΔΕΚΟ. Δεν μπορεί κανένας να ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει ή ότι δεν συμβαίνει κάτι ή ότι είναι για το καλό μας. Αυτά που εκτυλίσσονται δεν είναι απλώς σκάνδαλα, δεν είναι μόνο ξεπούλημα, είναι έγκλημα. Η ανάπτυξη τους στάζει αίμα, ιδρώτα και δάκρυα.

Αυτή είναι η περίφημη «έξοδος» από τα μνημόνια που εξάγγειλε ο Τσίπρας και συντελείται με είσοδό μας στο σφαγείο της εξαφάνισης κάθε εργατικού δικαιώματος, της καταβαράθρωσης στη φτώχεια της πλειοψηφίας του λαού,  της εξαφάνισης της δημόσιας περιουσίας και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού και την είσοδο στη ζούγκλα των νόμων της αγοράς. Όλα βορά στις απαιτήσεις της Ε.Ε., των τραπεζιτών και των μεγιστάνων του πλούτου. Μεθοδικά τα σχολεία, οι δημόσιοι και αρχαιολογικοί χώροι, τα δάση, τα ποτάμια, θα «αξιοποιούνται» ώστε να επέλθει οικονομική «ανάπτυξη», θα είναι εκμεταλλεύσιμα και επί πληρωμή και επειδή αυτή τη δουλειά την «ξέρουν και την κάνουν καλύτερα» οι καπιταλιστές, θα περάσουν στους επενδυτές, βλέπε στο κεφάλαιο. Αύριο εταιρείες θα μας ζητούν χρήματα για τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας, για να περπατάμε στα δάση, για να μπαίνουμε στις παραλίες, για να χρησιμοποιούμε τους αθλητικούς χώρους.

Δεν μας καθησυχάζουν και δεν μας αποκοιμίζουν οι δηλώσεις κυβερνητικών για επανεξέταση του κατάλογου και διορθώσεις επειδή υπάρχει άλλος νόμος που δεν επιτρέπει ιδιωτικοποιήσεις για αρχαιολογικούς χώρους και παραλίες.

Οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες για την εκχώρηση του δημόσιου πλούτου, της γης, των δημόσιων κτιρίων και περιουσίας, των δημόσιων αγαθών και για την παραχώρηση στο κεφάλαιο της γης, των νερών, των δασών, των θαλασσών, ιστορικών και αρχιτεκτονικών μνημείων. Είναι οι ίδιες υπόλογες  γιατί προωθούν στο όνομα της «ανάπτυξης» και της εισροής επενδυτών την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης των πάντων.

Ο ΛΑΟΣ  ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ

Εμείς δεν χρωστάμε σε τράπεζες, Ε.Ε. και ΔΝΤ, δεν πληρώνουμε το χρέος που δημιούργησαν οι καπιταλιστές, δεν πουλάμε δημόσια περιουσία και κοινωνικά αγαθά. Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, οι τράπεζες.

Όλοι μας πολίτες , συλλογικότητες, Δημοτικές παρατάξεις υπάρχουσες και εκκολαπτόμενες  να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας κόντρα στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, περιφερειακών και δημοτικών αρχών.

Μόνο με αγώνες μπορούμε να τους σταματήσουμε. Είναι επικίνδυνοι, όχι μόνο γιατί ασκούν μια δεξιά πολιτική, δήθεν στο όνομα της αριστεράς, δυσφημώντας την και απογοητεύοντας, αλλά γιατί καταστρέφουν τις ζωές μας και υποθηκεύουν το μέλλον.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ, Η ΠΟΛΗ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ    

ΝΑ ΜΗ  ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ      

ΝΑ  ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙA & ΤΟ  ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

NA  ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ  ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Πύργος 09-10-2018

Γιάννης Τρ. Σεφερλής

Πολ. μηχ/κός


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος