FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Αργυρόπουλος-«Όραμα Δημιουργίας»: «Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τουρισμό»

Ημερομηνία: 04-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

«Είναι πολύ σοβαρό θέμα για να εξαντλείται στα ανοιχτά λεωφορεία και στα τρενάκια»

Ο επικεφαλής της  παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» στο δήμο Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η θετική μας ψήφος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την έκδοση ψηφίσματος προς τον υπουργό Υποδομών προκειμένου να υπογράψει την ΚΥΑ για την έλευση  τουριστών στην πόλη του Πύργου, ήταν αυτονόητη. Η παράταξη μας κι εγώ προσωπικά επανειλημμένα έχουμε τονίσει ότι αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα θέματα του δήμου μας, που θα συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, ασχέτως αν έχουμε εκφράσει δημόσια τις ενστάσεις μας για τα ουσιαστικά οφέλη που θα υπάρξουν αλλά και για τα προβλήματα που θα προκύψουν από την κυκλοφορία των λεωφορείων ανοιχτού τύπου και τωντρένων  στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου.

Ωστόσο, όπως επισημάναμε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ, το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης του δήμου μας, είναι πολύ πιο σοβαρό για να εξαντλείται στα ανοιχτά λεωφορεία και στα τρενάκια. Απαιτείται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός και μια σειρά από συντονισμένες πρωτοβουλίες προκειμένου ο Πύργος να γίνει ελκυστικός για τουρίστες και επισκέπτες, όχι κατ’ ανάγκη της κρουαζιέρας. Και όχι αποσπασματικές ενέργειες σαν κι αυτή του «βαψίματος» δύο σημείων στην οδό Μανωλόπουλου για στάθμευση λεωφορείων που εξελίχθηκε σε φιάσκο όπως είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο σύμβουλος της παράταξης μας Θεόδωρος Κόρδας.

Στο πλαίσιο έχουμε καταθέσει ένα πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεις, όπως:

Η αξιοποίηση του πάρκου Ξυστρή σε συνδυασμό με το τουριστικό τρένο Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία

Η στέγαση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (Μουσείο Κοτσανά) στον Πύργο

Η ενίσχυση της πρωτοβουλίας συμπολιτών μας για τη δημιουργία Μουσείο Κορινθιακής Σταφίδας

Η δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού στο συγκρότημα του Μανωλοπούλειου νοσοκομείου

Η στήριξη της πρωτοβουλίας του Συλλόγου των Ξενοδόχων δήμου Πύργου για ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και η στενή συνεργασία για άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού

Η δημιουργία χώρων στάθμευσης λεωφορείων πέριξ της Δημοτικής Αγοράς και του Αρχαιολογικού Μουσείου

Είναι βέβαιο ότι ανάλογες προτάσεις μπορούν να κατατεθούν και από άλλους. Είτε από Δημοτικές παρατάξεις, είτε από φορείς του Δήμου. Γι αυτό και απαιτείται άμεσα η συγκρότηση ενός συντονιστικού οργάνου που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας με επιτυχία αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Ο Δήμαρχος Πύργου θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη και όχι στα λόγια ότι για να πάει ο δήμος μας μπροστά απαιτείται ομόνοια, σύμπνοια και συνεργασία. Ιδού η ευκαιρία!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος