FOLLOW US: facebook twitter

Γεωργιόπουλος-Μαρούντας: Παράκαμψη-ανάσα για τη Νεράιδα

Ημερομηνία: 01-09-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37722″ img_size=”full”][vc_column_text]Γεωργιόπουλος- Μαρούντας αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες του έργου που ξεκινά άμεσα και παραδίδεται εντός του 2018

Εντός του 2018 θα αποκτήσει η τοπική κοινότητα της Νεράιδας, έναν καλύτερο δρόμο επικοινωνίας με τον υπόλοιπο δήμο Αρχ. Ολυμπίας και την Ηλεία. Ένα σημαντικό έργο με την δημιουργία παρακαμπτήριας οδού προϋπολογισμού 470.000 ευρώ, που θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018, δίνοντας πλέον ανάσα στους κατοίκους του χωριού αλλά και στους επισκέπτες. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Μαρούντας αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες του έργου.

Ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρουσιάζει ο υφιστάμενος δρόμος που διασχίζει τη Νεράιδα, την επικινδυνότητα λόγω κατολισθήσεων και πτώσης βράχων. Μια κατάσταση που ανάγκασε το ΚΤΕΛ Ηλείας από τον περασμένο Ιούνιο να διακόψει τα δρομολόγιά του προς τα εκεί για τους παραπάνω λόγους.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μην αποκοπεί το χωριό από τον υπόλοιπο νομό, η Π.Ε. Ηλείας και ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας συνεργάστηκαν για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης. Έτσι αποφασίστηκε να προχωρήσει η βελτίωση υπάρχοντος δρόμου που παρακάμπτει την κοινότητα Νεραΐδας νοτιοανατολικά και οδηγεί προς τις Μηλιές και το οροπέδιο της Φολόης.

«Ο Δήμος διέθεσε μελέτη την οποία επικαιροποίησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας και κατατέθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Υπουργείο Υποδομών για χρηματοδότηση. Το Υπουργείο με την 4041/17-8-2017 απόφαση του Γενικού Γραμματέα κ. Δέδε ενέκρινε δέσμευση ποσού 470.000 ευρώ και τη διάθεσή του στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Π.Ε Ηλείας, για την υλοποίηση του έργου.

Το έργο υπολογίζουμε να δημοπρατηθεί, μετά και τις απαραίτητες διαδικασίες, πριν τις εορτές του προσεχούς χειμώνα και η υλοποίησή του να αρχίσει την επόμενη άνοιξη. Το συγκεκριμένο οδικό έργο αποτελεί οφειλόμενη υποχρέωσή μας, σε μία περιοχή δύσκολή, προκειμένου να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής και ασφάλειας των κατοίκων» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος. Παράλληλα ευχαρίστησε για την συνεργασία , τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Κοτζά και τον Αντιδήμαρχο κ. Μαρούντα. «Η επιτυχής έκβαση αποδεικνύει ότι η συνεργασία και η κοινή προσπάθεια αποτελεί τη βάση για αποτελεσματική δράση προς όφελος του τόπου μας» σχολίασε.

Πάγιο αίτημα των κατοίκων η βελτίωση του δρόμου

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αρχ. Ολυμπίας Νίκος Μαρούντας επισήμανε πως η βελτίωση αυτού του δρόμου και η κατασκευή της περιμετρικής οδού Νεράιδας ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της τοπικής κοινότητας. «Για εμάς ως δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ήταν μία προεκλογική υπόσχεση του δημάρχου κ. Κοτζιά η οποία φαίνεται να βαίνει προς το τέλος, καθώς το έργο αυτό θα υλοποιηθεί.

Η μελέτη έγινε πέρσι από τον δήμο Αρχ. Ολυμπίας και όλες οι αδειοδοτήσεις έγιναν από το δήμο και πάρθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, το δασαρχείο το τμήμα Περιβάλλοντος από το Τμήμα Νεοτέρων Μνημείων της Πάτρας. Συγκροτήσαμε ένα πλήρη φάκελο, τον υποβάλλαμε στο υπ. Υποδομών σε συνεννόηση με τον κ. Γεωργιόπουλο. Έγινε μία καλή και συγχρονισμένη προσπάθεια και επετεύχθη ένα θετικό αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γεωργιόπουλο που στήριξε το αίτημα του δήμου. Οι προσπάθειες έγιναν υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας.

Είναι ένα σημαντικό έργο για μία μικρή κοινότητα. Οι 470.000 ευρώ, είναι πολλά για την εποχή αυτή. Ήταν μονόδρομος να γίνει το έργο καθώς είναι μία παρακαμπτήρια οδός που θα βοηθήσει πολύ την περιοχή και θα βελτιώσει την κυκλοφορία με ασφάλεια» είπε ο κ. Μαρούντας και εξήγησε πως πλέον οι πολίτες θα μπορούν να κινούνται προς την περιοχή της Φολόης από τη Νεράιδα με ευκολία. Ευχαρίστησε δε τους μηχανικούς του δήμου Αρχ. Ολυμπίας και της Π.Ε. Ηλείας για τη συνεργασία.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot