FOLLOW US: facebook twitter

Γίνε και εσύ μέρος της ιστορίας: Κλείνουν σε λίγες ημέρες οι εγγραφές για τον 3ο Δρόμο της Εκεχειρίας μεταξύ Ήλιδας-Ολυμπίας!

Ημερομηνία: 08-03-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”54404″ img_size=”full”][vc_column_text]Για πρώτη φορά μετά από 1623 χρόνια «αναβίωσε» το 2016 ο Δρόμος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μεταξύ Αρχαίας Ήλιδας (της πόλης που διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες) και Αρχαίας Ολυμπίας (του ιερού τόπου στον οποίο ετελούντο οι αγώνες).

Ο Δρόμος της Εκεχειρίας έλαβε παγκόσμια διάσταση καθώς ήταν υπό την αιγίδα του CISM, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της ΕΟΕ, της ΔΟΑ, της UNESCO και διοργανώθηκε από την ΜΚΟ «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ», με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ήλιδας και εκτελεστικό φορέα το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Ο «Δρόμος της Εκεχειρίας» και οι εκδηλώσεις που προηγήθηκαν ήταν επίσης υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού. Το 2017 ακολούθησε σειρά εκδηλώσεων από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας με κεντρική τον «Δρόμο Εκεχειρίας 2017» η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Οι εγγραφές για τον «Δρόμο της Εκεχειρίας» 2018 ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2018,συνεχίζονται για λίγες ακόμη ημέρες.

Η αφετηρία θα δοθεί στις 5.45 το πρωί από την Αρχαία Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων) και ο τερματισμός  θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία (τόπο τέλεσης των Αγώνων) περίπου στις 4.30 το απόγευμα. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 470 δρομείς.

Ο δρόμος δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και θα βραβευθούν με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια όλοι όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία ολόκληρη τη διαδρομή των 49,8 χλμ. Γιατί σημασία δεν έχει μόνο η διαδρομή -όπως και η εκεχειρία για να φτάσεις στην ειρήνη- αλλά και η ολοκλήρωσή της.

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, θα γίνει η ημερίδα και η Τελετή Εναρξης του Δρόμου της Εκεχειρίας στην Αρχ. Ήλιδα .

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο ημερίδα για την Εκεχειρία και τον Ολυμπισμό (η εκδήλωση συνήθως γίνεται στις 6 Απριλίου που εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, αλλά εφέτος η 6η Απριλίου είναι Μεγάλη Παρασκευή).  Θα υπάρξει, επίσης, αφιέρωμα στην ελληνορωμαϊκή και την ελευθέρα πάλη με βραβεύσεις Ελλήνων Ολυμπιονικών (Στέλιος Μυγιάκης χρυσό 1980, Πέτρος Γαλακτόπουλος 1972 ασημένιο και 1968 χάλκινο, Δημήτρης Θανόπουλος ασημένιο 1984, Μπάμπης Χολίδης χάλκινο 1984 και 1988, Αμιράν Καρντάνοβ χάλκινο 2000, Αρτιόμ Κιουρεγκιάν χάλκινο 2004 και Γιώργος Χατζηϊωαννίδης στην ελευθέρας χάλκινο 1980).  Στο φουαγιέ του Μουσείου θα  λειτουργήσει εικαστική έκθεση με θέμα την ειρήνη και τον αθλητισμό με έμφαση στην πάλη με έργα γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot