FOLLOW US: facebook twitter

Γέφυρα φιλίας μεταξύ Αμαλιάδας και Αργυροκάστρου με την συμμετοχή του ζωγράφου Kristo Hasa σε παραδοσιακό φεστιβάλ του δήμου Cramsh της Αλβανίας

Ημερομηνία: 18-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”71215″ img_size=”full”][vc_column_text]Προσκεκλημένος του Πολιτιστικού Κέντρου δήμου Gramsh της Αλβανίας της οποία υπήρξε παλιό μέλος, σε ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στο σιτάρι, ήταν ο ζωγράφος και δάσκαλος των εικαστικών εργαστηρίων της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας  Kristo Defrim  Hasa. To Φεστιβάλ διοργάνωσε ο δήμος Αργυροκάστρου και συμμετείχαν με εκπροσώπους τους πολλές πόλεις της Αλβανίας. Στο παραδοσιακό φεστιβάλ του Αργυροκάστρου  την πρώτη μέρα παρουσιάστηκαν παραδοσιακές μαγειρικές ενώ την δεύτερη μέρα δόθηκαν συναυλίες με παραδοσιακά συγκροτήματα και χορευτικά.

Στόχος του κ. Hasa ήταν με την συμμετοχή του αυτή να δημιουργήσει μια γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και των δύο πόλεων, της Αμαλιάδας και του Αργυροκάστρου, καθώς στην καρδιά του πέρα από τον γενέθλιο τόπο του, την Αλβανία, κουβαλά πάντα την Αμαλιάδα στην οποία ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία 25 χρόνια. Παρών στο φεστιβάλ ήταν και ο πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Βασίλης Τόλιος  καθώς και η  δήμαρχος Αργυροκάστrου Zamira Rami.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot