FOLLOW US: facebook twitter

Βραδιά Πανσελήνου στην Ολυμπία την Κυριακή 26 Αυγούστου στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου

Ημερομηνία: 23-08-2018 | Συντάκτης:

-Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο από το μουσικό σχήμα Klaudia Delmer & Mottet

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας  με την συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, συμμετέχει και φέτος στον καθιερωμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού &  Αθλητισμού,  εορτασμό του Αυγουστιάτικου Φεγγαριού   την Κυριακή  26 Αυγούστου 2018 .

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις  21.00 στο αίθριο του Αρχαιολογικού  Μουσείου της Ολυμπίας όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συναυλία  των

Klaudia Delmer & Mottet με τίτλο   «Στον ίσκιο της ελιάς».

Η Ιταλοπολωνικής καταγωγής Klaudia Delmer, που μεγάλωσε στην Ισπανία και πλέον ζει στην Ελλάδα και οι Mottet, ένα νέο μουσικό σχήμα με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, θα μας οδηγήσουν υπό το φώς της μοναδικής Πανσελήνου της Ολυμπίας, σε ένα μουσικό ταξίδι στην Μεσόγειο με τα τραγούδια των λαών που ζουν, δημιουργούν και ξαποσταίνουν κάτω απ’ τον ίσκιο της ελιάς. Ενός δένδρου που αποτελεί όχημα πολιτισμού και πρεσβεύει τις αδιαμφισβήτητες αξίες της ζωής όπως η ειρήνη, ο έρωτας, η χαρά, η υπομονή και τόσα άλλα.

Στην συναυλία θα ακουστούν για πρώτη φορά ζωντανά μερικά ανέκδοτα τραγούδια σε στίχους Γεωργίου Δροσίνη μελοποιημένα ειδικά για την ερμηνεύτρια από τον Μίμη Πλέσσα. Μεταξύ αυτών είναι  και το τραγούδι “Της ελιάς ο ίσκιος”, από όπου και ο τίτλος της μουσικής παράστασης. Δίπλα στα τραγούδια που ανήκουν στην προσωπική δισκογραφία της ερμηνεύτριας θα ακουστούν και τραγούδια των ΜάνουΧατζιδάκι, Γιώργου Ανδρέου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Κώστα Λιβαδά, Βαγγέλη Φάμπα, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Σταύρου Ξαρχάκου, Θανάση Παπακωσταντίνου, Βαγγέλη Βατσινέα καθώς και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια και τραγούδια που προέρχονται από τις χώρες που περικλείουν τη Μεσόγειο.

Επίσης θα απολαύσουμε τραγούδια ιταλικά και ισπανικά που αγαπήθηκαν στην Ελλάδα όπως ‘Πριντοτέλος’ (ΙgiardinidiMarzo), ‘Μην ορκίζεσαι’ (Come Mona Lisa), κλπ.,  αλλά και ελληνικά τραγούδια που ακούστηκαν σε άλλες χώρες όπως το ‘Ερωτικό ως Giocod’ombre’ του Νίκου Ξύδακη  σε στίχους της Klaudia Delmer (Ερωτικό), ‘Il Canto Di Un’enei de Diversa’ (Μια πίστα από φώσφορο) του Θάνου Μικρούτσικου κλπ.

Η είσοδος  για το κοινό είναι ελεύθερη.

Επίσης ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 21.00 έως 24.00, με την εθελοντική προσφορά εργασίας τόσο των μονίμων αρχαιοφυλάκων, όσο και των αρχαιοφυλάκων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος