FOLLOW US: facebook twitter

Βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία

Ημερομηνία: 08-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τεραστίων διαστάσεων καταστροφή την Ιαπωνία, η οποία πλήττεται με τις πιο δυνατές βροχοπτώσεις των τελευταίων δεκαετιών.  Τα νούμερα είναι ενδεικτικά όσο και τραγικά: περισσότεροι από 80 οι νεκροί, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων αγγίζει τους 100. Επίσης, περίπου 130 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ 2.000 κάτοικοι της πόλης Κουρασίκι παραμένουν αποκλεισμένοι.

Ειδικότερα, εκτεταμμένες πλημμύρες έχουν αναγκάσει εκατομμύρια κατοίκους της χώρας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας Σίντζο Άμπε προειδοποιεί ότι οι Αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν και να διασώσουν τους αγνοούμενους.

Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 81, με τους αγνοούμενους να υπολογίζονται στους 92. Η πόλη Κουρασίκι της δυτικής Ιαπωνίας έχει πληγεί περισσότερο από την καταστροφή, με περίπου 130 ανθρώπους να έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και 2.000 πολίτες να παραμένουν αποκλεισμένοι.

Όπως αναφέρεται, σε ορισμένα τμήματα της δυτικής Ιαπωνίας έπεσε τρεις φορές περισσότερο νερό απ’ ό,τι θεωρείται φυσιολογικό για τον Ιούλιο. Προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες ποταμών, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να παγιδευτούν στα σπίτια τους ή σε σκεπές.

«Δεν είχαμε δει ποτέ τέτοια βροχή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη».

Η κυβέρνηση της χώρας έχει ήδη δημιουργήσει ένα κέντρο διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης στο γραφείο του πρωπουργού τη στιγμή που 54.000 διασώστες του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έχουν αποσταλεί σε περιοχές στη νοτιοδυτική και τη δυτική Ιαπωνία.

Έκτακτες προειδοποιήσεις για σφοδρές βροχοπτώσεις παραμένουν σε ισχύ σε τρεις νομαρχίες. Τριακόσια χιλιοστά βροχής προβλέπεται να πέσουν το πρωί της Δευτέρας σε τμήματα του νησιού Σικόκου.

Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάρει εντολές να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και ανάλογη σύσταση έχει γίνει σε 2,3 εκατομμύρια άλλους. Προειδοποιήσεις για κατολισθήσεις έχουν εκδοθεί στο ένα τέταρτο των νομαρχιών της χώρας.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος