FOLLOW US: facebook twitter

Βελτιωμένη η εικόνα για την βιομηχανική τομάτα

Ημερομηνία: 22-08-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”15848″ img_size=”full”][vc_column_text]Παραλήφθηκε το 50% του προϊόντος – Σε 7.000- 10.000 τόνους υπολογίζεται η απώλεια λόγω των βροχοπτώσεων

Μετά την καταστροφή που επέφεραν οι βροχές πριν μερικές εβδομάδες η ροή ομαλοποιείται για την βιομηχανική τομάτα στα εργοστάσια της Ηλείας, με βελτιωμένη ποιότητα. Το 50% του προϊόντος έχει παραληφθεί και το 1ο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου έγινε και η πληρωμή του 40% από τη Unilever. Η ολοκλήρωση των παραδόσεων αναμένεται έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι παραγωγοί από τις περιοχές της Ηλείας εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την εξέλιξη της χρονιάς, διαπιστώνοντας στην πράξη ότι οι ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις και στη συνέχεια από τον καύσωνα περιορίστηκαν στις πρώιμες φυτεύσεις, που αποτελούν περίπου το 20%-30% της ετήσιας παραγωγής. Ήδη συγκομίζονται οι μεσοπρώιμες, οι οποίες δεν παρουσιάζουν σοβαρή έκταση ζημιών. Αυτό επιβεβαίωσε, μιλώντας στην «ΥΧ», ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Ντομάτας Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλλιανάτος. «Σήμερα, με τη βιομηχανική ντομάτα, τα πράγματα εξελίσσονται κανονικά.

Η μεγάλη ζημιά σημειώθηκε στις πρώιμες, για τις οποίες ολοκληρώθηκε η συγκομιδή. Εκεί υπολογίζουμε ότι οι απώλειες φτάνουν ένα ποσοστό της τάξης του 40%-50% κατά μέσο όρο, όμως οι μεσοπρώιμες που μαζεύουμε τώρα πάνε καλά». Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι αντίστοιχα καλή θα είναι η εικόνα και για τις όψιμες φυτεύσεις, η συγκομιδή των οποίων θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου και, καιρού επιτρέποντος, η σεζόν θα ολοκληρωθεί ομαλά στα μέσα Σεπτέμβρη. Από την πλευρά του, υπολογίζει τις απώλειες στο σύνολο της παραγωγής στους 7.000-10.000 τόνους. «Περιμέναμε 100.000 τόνους, τελικά βλέπω ότι θα πάμε στους 90.000-93.000», σημείωσε.

«Παρόλες τις αντιξοότητες, είμαστε ευχαριστημένοι με την όλη πορεία και την εξέλιξη της παραγωγής», μας είπε η γεωπόνος της ΚΥΚΝΟΣ, Μαριλένα Παπαθεοδώρου, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν κάποια προβλήματα, ωστόσο, όχι τόσο σημαντικά όμως». Η κατάσταση, κατά την ίδια, έχει ομαλοποιηθεί, μετά τις ζημιές στις πρώιμες φυτεύσεις και «εξακολουθούμε να έχουμε καλή ποιότητα ντομάτας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Εκτιμά, δε, ότι «εφόσον οι καιρικές συνθήκες διατηρηθούν σε ομαλά για την εποχή δεδομένα, δεν θα έχουμε στην πορεία κάποια άλλα ιδιαίτερα προβλήματα».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot