FOLLOW US: facebook twitter

Βασίλης Δημητρέλλος: Το σχολείο αποτελεί κυψέλη εκπαίδευσης και να πρέπει να υπηρετεί το υψηλό αγαθό της παιδείας

Ημερομηνία: 08-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”949″ img_size=”full”][vc_column_text]Χαιρετισμός του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Δημητρέλλου με την έναρξη του νέου σχολικού έτους

Άλλη μία σχολική χρονιά βρίσκεται στο ξεκίνημά της και θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχηθώ δύναμη, κουράγιο και επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και σε όλο το διοικητικό προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Είθε η νέα σχολική χρονιά να κυλήσει ήσυχα, να προσφέρει σε όλους συγκινήσεις και εμπειρίες και να στεφθεί με επιτυχίες, μικρές και μεγάλες. Έχω τη σιγουριά πως τόσο οι σύλλογοι των διδασκόντων όσο και οι μαθητικές κοινότητες όλων των σχολείων έχουν τους πιο ικανούς ηγέτες που θα διευθύνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και την καθημερινότητα των σχολείων μας με υπευθυνότητα, συνέπεια και σύνεση.

Με ανανεωμένες δυνάμεις, με σκέψη καθαρή, υπομονή και αγάπη επιστρέφουμε όλοι στα καθήκοντά μας, εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά. Στις αντίξοες συνθήκες της εποχής, καλούμαστε να διαχειριστούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους (ανθρώπινους και μη), προκειμένου να υπηρετήσουμε τους κοινούς μας στόχους. Προσωπικά αισιοδοξώ πως μέσα από αγαστή συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά κάθε ώρα εργασίας και να καταστήσουμε και φέτος τη σχολική ζωή, πηγή γνώσης, έμπνευσης και δημιουργίας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και το πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούμε έχει στενέψει κι άλλο. Το σχολείο, όμως, δεν παύει να αποτελεί κυψέλη εκπαίδευσης και να πρέπει να υπηρετεί το υψηλό αγαθό της παιδείας, μέσα σε κλίμα διαλόγου και συνεργασίας. Με καλή οργάνωση, ανάληψη πρωτοβουλιών, ανιδιοτέλεια και συλλογική δράση μπορούμε όλοι μαζί να προάγουμε τη γνώση και τον πολιτισμό.

Έχω την τύχη να προΐσταμαι της εκπαιδευτικής κοινότητας μιας περιοχής που έχει αποδείξει πως ξέρει να συνεργάζεται, να δημιουργεί, να προοδεύει. Έχω ταυτόχρονα τη χαρά να κατέχω ήδη αυτή τη θέση όσο χρόνο χρειάζεται, ώστε να έχει αποκτηθεί η απαραίτητη εμπειρία για τη διαχείριση καταστάσεων και την επίλυση προβλημάτων. Με σωστό προγραμματισμό και συνεννόηση αισιοδοξώ για μία ανεμπόδιστη λειτουργία όλης της Διεύθυνσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι ευχές μου για μια «Καλή Σχολική Χρονιά» ας συνοδεύσουν όλους σας, και μέσω υμών τους συναδέλφους καθηγητές και τους μαθητές της Ηλείας.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Βασίλης Δημητρέλλος[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot