FOLLOW US: facebook twitter

Βάσεις 2017: Τέλος στην αγωνία -Πότε ανακοινώνονται -Τι λένε οι εκτιμήσεις

Ημερομηνία: 16-08-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”31758″ img_size=”full”][vc_column_text]Ολοκληρώνεται σιγά – σιγά η εξέταση των μηχανογραφικών δελτίων, που υπέβαλλαν οι υποψήφιοι των εφετινών Πανελληνίων Εξετάσεων, προκειμένου να κατανεμηθούν οι θέσεις των εισακτέων στους μελλοντικούς φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος στην αγωνία των υποψηφίων θα δοθεί με την ανακοίνωση των βάσεων, αλλά και της σχολής επιτυχίας των υποψηφίων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, που αναμένεται την τελευταία εβδομάδα μεταξύ 21 και 28 Αυγούστου. Ας θυμίσουμε ότι πέρυσι οι βάσεις είχαν ανακοινωθεί στις 24 Αυγούστου, ημερομηνία που φαίνεται ιδιαίτερα βολική και φέτος, προκειμένου αφενός να γίνουν εγκαίρως οι ηλεκτρονικές προεγγραφές στα ΑΕΙ και αφετέρου να ξεκινήσουν οι επαναληπτικές Πανελλαδικές για όσους δεν κατάφεραν να εξεταστούν τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης των μορίων των υποψηφίων, έχουμε μικρή μείωση (συνολικά) του ποσοστού των αριστούχων (βαθμολογική κλίμακα 18-20) σε σχέση με πέρσι: το 3,71% των υποψηφίων των Ανθρωπιστικών Σπουδών συγκέντρωσε πάνω από 18.000, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποψηφίους των Θετικών Επιστημών ήταν 4,22%, για τους υποψηφίους Οικονομίας και Πληροφορικής ήταν 0,56% και για τους υποψηφίους των Ιατρικών Σχολών 14,65%.

Την ίδια ώρα έχουμε αύξηση (πάντοτε σε σύγκριση με πέρσι) του ποσοστού των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό όσων συγκέντρωσαν κάτω από 10.000 είναι ιδιαίτερα υψηλό: 34,47% για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών, 33,23% για τους υποψηφίους με προσανατολισμό τις Θετικές Σπουδές και 50,47% για εκείνους με προσανατολισμό την Οικονομία και την Πληροφορική.

Παράλληλα το 25,12% των υποψηφίων που διεκδικούν μια θέση στις Ιατρικές Σχολές συγκέντρωσαν κάτω από 10.000 μόρια.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot