FOLLOW US: facebook twitter

Α1 Κατηγορία: Τα ψέματα τελείωσαν!

Ημερομηνία: 06-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο σε πλέι-οφ και πλέι-άουτ-Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Παπαπέτρου

 

Του Κώστα Πλιάγκου

Η κανονική περίοδος της Α1 Κατηγορίας ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή και πλέον σειρά παίρνουν τα πλέι-οφ και πλέι-άουτ, όπου δεν υπάρχει γυρισμός ούτε χρόνος για να καλύψεις το χαμένο έδαφος. Τα ψέματα τελείωσαν λοιπόν. Ώρα για… αλήθειες μέσα στις τέσσερις γραμμές, ώρα για παίκτες νικητές, παίκτες που έχουν το ψυχικό σθένος να ανταποκριθούν στην πίεση  και να οδηγήσουν τις ομάδες τους στην ποδοσφαιρική Ιθάκη. Όπου Ιθάκη, βάλτε τους στόχους της ανόδου και της παραμονής.

Η αυλαία των πλέι-οφ ανοίγει σήμερα με ένα μεγάλο παιχνίδι στη Ν. Μανολάδα (ώρα έναρξης 5.30μ.μ.). Η Δόξα των… χιλίων προβλημάτων που δεν λέει όμως να λυγίσει και κατάφερε να «κλέψει» τη δεύτερη θέση με εκείνο το τεράστιο διπλό στο Τραγανό προ δύο εβδομάδων,  υποδέχεται τη Νίκη Τραγανού που έχει δείξει φέτος εξαιρετικά δείγματα γραφής αλλά στο τέλος… παραπάτησε και «έχυσε την καρδάρα με το γάλα». Αν όχι όλο, ένα μέρος του και καλείται πλέον να σηκωθεί και να τη γεμίσει ξανά, έστω και με μειονέκτημα έδρας. Οι «μπλέ» άλλωστε έχουν τις δυνατότητες, έχουν το υλικό και απομένει να βρουν και τα ψυχικά αποθέματα  να το κάνουν. Το ψυχικό σθένος όμως είναι κάτι που δεν λείπει και από τους «αετούς» του Γιώργου Λαγού. Δυνατό ζευγάρι, μεγάλη μάχη, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά…

 

Τελική επιβεβαίωση για Πανηλειακό

Στον έτερο ημιτελικό, ο Πανηλειακός δεν έχει ιδιαίτερες ανησυχίες, αν εξαιρέσουμε το σοβαρό τραυματισμό του Μιχάλη Παπαπέτρου στο γόνατο (υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στην προπόνηση της Πέμπτης και θα επιστρέψει στα γήπεδα σε 5 μήνες περίπου). Φόρτωσε με γκολ όλη τη σεζόν τα αντίπαλα δίχτυα (111 τέρματα σημείωσε), τερμάτισε πρώτος με 19 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Δόξα και καλείται στα πλέι-οφ να επιβεβαιώσει για τελευταία φορά αυτό που μάλλον δεν λέει να καταλάβει η Διοργανώτρια.

Ότι ο Πανηλειακός είναι σαφώς ανώτερος από τους αντιπάλους του και τα πλέι-οφ είναι μόνο μια επιπλέον ταλαιπωρία για τον ίδιο και τις υπόλοιπες τρεις ομάδες. Παρά ταύτα, οι ερυθρόλευκοι, με το Σπύρο Αντωνόπουλο πλέον στον πάγκο, επιβάλλεται να παρουσιαστούν σοβαροί και πειθαρχημένοι (απών ο τιμωρημένος Χατζηστάμου και αμφίβολη η συμμετοχή του Βλαχόπουλου) και να επιτύχουν το στόχο της ανόδου. Πρώτος αντίπαλός τους ο αποδεκατισμένος Ξενοφών, αύριο Κυριακή στις 6.30μ.μ. στο «Μαρακανά». Μια καλή ομάδα που κατά διαστήματα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, εντούτοις μετά το χαμένο τελικό Κυπέλλου «άδειασε» ψυχολογικά αλλά και… σωματικά.

Τρεις παίκτες αποχώρησαν (Παναγόπουλος, Τσάμπρας, Ζούλης), άλλοι δύο είναι τραυματίες  (Τ. Κουτσογιαννάκης, Ζαπάντης) και πλέον… όλα του γάμου δύσκολα για τον Ντίνο Παναγιωτακόπουλο, που έχει απομείνει με 12-13 ποδοσφαιριστές.  Παρά τα προβλήματα, ο Ξενοφών θα παλέψει για το γόητρο και τον κόσμο του, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως πρόκειται για μια άνιση μάχη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot