FOLLOW US: facebook twitter

«Αχ, αυτά τα φαντάσματα!» απόψε στη Γαστούνη

Ημερομηνία: 13-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

fantasmata-heterronymous2

Πρεμιέρα απόψε για την Θεατρική Ομάδα  των Heteronymous στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 9 το βράδυ

Όλα είναι έτοιμα για την πρεμιέρα της Θεατρικής Ομάδας των Heteronymous που ανεβάζουν στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, απόψε στις 9 το βράδυ, την θεατρική παράσταση «Αχ αυτά τα φαντάσματα» του Εντουάρντο ντε Φιλίππο σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κοντούλη.

fantasmata-heterronymous4

Τα… φαντάσματα, από σήμερα και για εφτά προγραμματισμένες παραστάσεις που θα δοθούν στις 13-14-15-16 και 21-22 και 23 Οκτωβρίου 2016, θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας, μετακομίζοντας από την Νάπολη στη Γαστούνη  και… υπεύθυνη είναι η θεατρική ομάδα των  Heteronymous που είναι αποφασισμένη να μας κάνει να περάσουμε ένα υπέροχο βράδυ! Μια παράσταση δουλεμένη με πολύ αγάπη και μεράκι, όπου όλη η Ομάδα αλλά και μέλη των Heteronymous συνέβαλλαν έτσι ώστε όλα να είναι άψογα για την αποψινή πρεμιέρα, για μια παράσταση που πρώτοι οι ίδιοι  πίστεψαν και αγκάλιασαν καλώντας μας να γίνουμε συνοδοιπόροι στο όνειρο.

fantasmata-heterronymous5

Το «Αχ αυτά τα φαντάσματα», είναι μια ανθρώπινη κωμωδία , σπουδή πάνω στην απληστία και στον εγωισμό, πάνω στα ποταπά στοιχεία του ανθρώπινου χαρακτήρα που μας απομονώνουν και βγάζουν μπροστά το χειρότερο εαυτό μας! Ένα έργο που έχει σαν στόχο να γελοιοποιήσει τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το χρήμα είναι η μοναδική λύση για όλα τα προβλήματα στη ζωή, παραβλέποντας την ανάγκη της αγάπης.

fantasmata-heterronymous3

Από την Νάπολη στη Γαστούνη

Η όλη υπόθεση εξελίσσεται στην Νάπολη, σε ένα μεγάλο και γερασμένο σπίτι όπου άνθρωποι και φαντάσματα μοιράζονται τις μέρες και τις νύχτες τους.

heter1

Στην υπόθεση του έργου, ο Πασκουάλε, ένας άνθρωπος αδύναμος και νικημένος από τη μιζέρια της καθημερινότητας, αφού προσπάθησε μάταια να εξασφαλίσει γι’ αυτόν και τη γυναίκα του, Μαρία, μια αξιοπρεπή ζωή, καταλήγει να ζει με τεχνάσματα.

Μετακομίζει στο αχανές διαμέρισμα ενός ναπολιτάνικου μεγάρου όπου ο ιδιοκτήτης τον αφήνει να μένει χωρίς ενοίκιο, γιατί θέλει να ξορκίσει τις φήμες ότι στο σπίτι κυκλοφορούν φαντάσματα. Αυτός που τελικά «κυκλοφορεί» είναι ο εραστής της Μαρίας τον οποίον ο Πασκουάλε περνά για ένα φιλάνθρωπο φάντασμα που σκορπίζει σε κάθε του εμφάνιση χρήματα και δώρα…

Οι συντελεστές της παράστασης

fantasmata-heterronymous1

Πρωταγωνιστούν:

Θοδωρής Δημόγλου, Θανάσης Λυκογιάννης, Ανδρέας Καπατσούλιας, Κική Ιωαννίδη, Δήμητρα Λέκκα, Μαρία Κορίζη, Λάζαρος Κυπριώτης, Βασίλης Φραγκιάς, Ρενάλτα Καρίνα, και οι μικροί Νάνσυ Αναστασοπούλου και Κώστας Κουρής.

Σκηνοθεσία Μαριάννα Κοντούλη

Χορογραφίες Άννα Θεοδωροπούλου

Σκηνικά Γιώργος Μπουραντάς

Κοστούμια Έφη Λέκκα

Φωτογραφία Διονύσης Μανιάτης.

Ώρα έναρξης 9 μμ Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης

Γενική είσοδος 5 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος