FOLLOW US: facebook twitter

Αχτσιόγλου: Έχουμε τα περιθώρια να μην γίνουν περικοπές στις συντάξεις-Kάντε λίγη υπομονή

Ημερομηνία: 23-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Έχουμε τα περιθώρια να μην γίνουν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις καθώς είμαστε σήμερα πολύ πιο ισχυροί και σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, δήλωσε  η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο Real Fm.

Όπως είπε η υπουργός Εργασίας πλέον πολιτικά διαμορφώνεται ένα κλίμα που φαίνεται πιο υποστηρικτικό προς τις ελληνικές θέσεις και ζήτησε λίγη υπομονή από τους συνταξιούχους, οι οποίοι θα δουν τα αποτελέσματα στην κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019.

Βασικό μέλημα της κυβέρνησης όπως επισήμανε η υπουργός Εργασίας είναι και η αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Όσον  αφορά το θέμα της επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων όπως δήλωσε είναι θέμα του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας η σύγκληση του οποίου αναμένεται από μέρα σε μέρα.

Άρα εξαρτάται και το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς χιλιάδων εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχουν κλάδοι όπως είναι τα γραφεία ταξιδιών, τα ξενοδοχεία, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της ναυτιλίας, τα μεταλλεία, ακόμα και οι τράπεζες, που δυνητικά θα μπορούσαν οι εργαζόμενοι σε αυτούς, να καρπωθούν το όφελος από μια τέτοια επέκταση της συλλογικής σύμβασης που βρίσκεται σε ισχύ. Βέβαια, πρέπει να επισημανθεί ότι η διαδικασία δεν είναι αυτοματοποιημένη και πρέπει να περάσει από μια σειρά εγκρίσεις και αποδοχές δεδομένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος