FOLLOW US: facebook twitter

Αφιέρωμα στους Καππαδόκες της Γλύφας

Ημερομηνία: 31-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37611″ img_size=”full”][vc_column_text]Στις 9 Σεπτέμβρη το 12ο Αντάμωμα των Ελλήνων της Ανατολής

To 12o Αντάμωμα των Ελλήνων της Ανατολής, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μικρασιατικού Ελληνισμού στην  Γλύφα του Βαρθολομιού το επόμενο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8 το βράδυ, από τον Μορφωτικό και Εξωραίστικό Σύλλογο Γλύφας. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στους Καππαδόκες της Γλύφας. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι η Αντωνία Δεμερτζή, η Δέσποινα Καράμπελα και ο Αντρέας Μπαλτάς. Χορούς της Καππαδοκίας θα παρουσιάσει το χορευτικό τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Γαστούνης και περιχώρων «Τερψιχόρη».

Στην εκδήλωση αυτή, οι μνήμες επιστρέφουν. Αύγουστος του 1924 όλα τα χωριά μας στην Καππαδοκία βρισκονται στο δρόμο. Δεν είναι ο αναβρασμός, η σύγχυση, η αγωνία, η ετοιμασία για την πορεία ανεύρεσης νεας πατρίδας, δεν είναι η πορεία, ο πονος, το κλαμα,η ταλαιπωρία… . Είναι ο αποχαιρετισμός του σπιτιού, της περιουσίας και της πατρίδας, ο αποχωρισμός από όλα αυτά που άφησαν πισω.

Οι Καππαδόκες της Γλύφας που κατάγονται από το Ζίλε της Καισάρειας Καππαδοκίας, κάνουν εκδήλωση για τον τόπο καταγωγής τους. Θα παρουσιάσουν το χωριό του τότε…. Αλλά και του τώρα, με μαρτυρίες, φωτογραφικό υλικό, μουσικές και χορούς, να πουν και τις δικές τους ιστορίες, για να συμπληρώσουν έτσι το παζλ αυτής της πατρίδας που είναι βαθιά ριζωμένη στις ψυχές τους.  Η Καππαδοκία σημαίνει η « χώρα των όμορφων αλόγων»!

Στην εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Γαστούνης, συμμετέχει και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νεοκαισαρείας Ιωαννίνων. Η εκδήλωση ήταν να πραγματοποιηθεί ανήμερα της Αγίας Μαρίνας, αλλά είχε αναβληθεί λογω καιρού.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot