FOLLOW US: facebook twitter

Αυτό το θέατρο κοστίζει ζωές

Ημερομηνία: 01-08-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”67482″ img_size=”full”][vc_column_text]«Μέσα σε τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα (σ.σ. από το 2003 μέχρι και το 2007) ξέσπασαν 60.000 πυρκαγιές. Σ’ αυτό το διάστημα, η Αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 4000 υπόπτους για εμπρησμό. Καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό 700». Πόσοι πήγαν στη φυλακή; Το πιστεύετε ή όχι, απ’ όλες αυτές τις φωτιές που μπήκαν από ανθρώπινο χέρι αυτήν την συγκεκριμένη τετραετία και έκαψαν ανθρώπους, ζώα, περιουσίες και δασικές εκτάσεις, μόνο ένας μπήκε στη φυλακή.

Και φυσικά αυτό το διάστημα έκλεισε με την φωτιά του 2007 στην Ηλεία, η οποία μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν η φονικότερη στην ιστορία της χώρας. Κανείς μα κανείς δεν περίμενε ότι θα ξημέρωνε η μέρα που η φωτιά της Ηλείας, θα ερχόταν δεύτερη σε θάνατο, τραγικότητα και καταστροφή. Κι όμως αυτό το επαναλαμβανόμενο «πέσιμο από τα σύννεφα» είναι τυπικό της κοντής μας μνήμης, όπως απολύτως τυπική είναι αυτού του είδους η διαχρονική ατιμωρησία και εξηγεί γιατί θα καούμε ξανά και ξανά, μέχρι να μην μείνει τίποτε όρθιο.

Κι όλο αυτό εννοείται για τους φυσικούς αυτουργούς και όχι για τους κακούργους, κυριολεκτικά κακούργους οικοπεδοφάγους που σπέρνουν τον θάνατο και την καταστροφή για το κέρδος. Αλλά είτε πρόκειται για οικοπεδοφάγους (και τα όργανά τους), είτε για πυρομανείς, είτε για εγκληματική αμέλεια, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Ατιμωρησία. Πρόσφατα  αναβλήθηκε η εκδίκαση του 51χρονου από τα Σαβάλια ο οποίος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να βάζει φωτιές και μάλιστα ο συμπολίτης μας που κάλεσε την αστυνομία τον έχει καταγράψει και με το κινητό του. Ξαφνικά όμως «αρρώστησε» και νοσηλεύτηκε, και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί την Πέμπτη 2 Αυγούστου.

Ο δικηγόρος του μετέφερε την πεποίθηση του πελάτη του ότι θα αθωωθεί και πράγματι ισχύει πάντοτε το τεκμήριο της αθωότητας. Αν ωστόσο η δικαιοσύνη αποφανθεί πως είναι ένοχος τότε θα πρέπει να τον «κρεμάσουν». Εννοώ ότι η ερμηνεία του νόμου και των σχετικών διατάξεων (άρθρα 264, 265, 266, 267 Ποινικού Κώδικα) οφείλει να γίνει με τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα, μέχρι να αλλάξει επιτέλους και το νομικό πλαίσιο. Κι αυτό διότι σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την επταετία 1997 – 2004, δύο στους τρεις καταδικασθέντες (947 άτομα) για εμπρησμό, πέτυχαν αναστολή εκτέλεσης της ποινής, ενώ 464 ποινές κρίθηκαν εξαγοράσιμες. Συνεπώς ούτε εξαγορά, ούτε ψυχιατρείο, ούτε επ’ αόριστον αναβολή . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΖΩΕΣ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot