FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοψία από Καλαματιανό-Λαμπρίδη: Λύση τώρα στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου

Ημερομηνία: 05-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Πίεση για να επιτραπούν άμεσα οι παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να ανοίξει ο δίαυλος στο Αλιευτικό Καταφύγιο του Παλουκίου, άσκησαν ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών αλιέων, στους δύο Γ.Γ του υπουργείου Ναυτιλίας κ.κ. Δ.  Καλαματιανό και Χ. Λαμπρίδη στην επίσκεψη των τελευταίων στο Παλούκι.  Οι Γ.Γ συνοδεύονταν από τον Λιμενάρχη Κατακόλου Δημήτρη Παπαηλίου και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου που βρέθηκαν επί διήμερο στην Ηλεία.

Ο δήμαρχος Ήλιδας, παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί, το πρόβλημα των αλιέων και τις λύσεις που είναι εφικτές, με την παραχώρηση του αλιευτικού καταφυγίου στο δήμο Ήλιδας. “‘Ηρθαμε να τους δείξουμε πως η μπούκα έχει κλείσει και οι ψαράδες πλέον έχουν φύγει. Αυτό δεν είναι κατάσταση. Πρέπει άμεσα να μας παραχωρηθεί με την τροπολογία που έχει ψηφιστεί για να μπορέσουμε να το καθαρίσουμε, να λύσουμε το πρόβλημα και να προβούμε στην εξεύρεση πόρων για να γίνουν έργα να ασφαλιστεί το καταφύγιο.

Οι ψαράδες είπαν πως μήνες έχουν να πάρουν ένα ευρώ. Οι γενικοί γραμματείς είναι θετικοί και πρέπει να υπογραφεί μια ΚΥΑ από τα υπουργεία Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών, που θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί και τον τρόπο με τον οποίο θα συσταθεί η υπηρεσία. Ζήτησα με έγγραφο να μας επιτραπεί να το φτιάξουμε ενόψει της παραχώρησης. Ο κ. Λαμπρίδης είπε πως επιστρέφοντας θα προωθήσει το θέμα…” ανέφερε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των αλιέων του Παλουκίου, ανέλυσε την κατάσταση, τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να “μεταναστεύουν” στο λιμανάκι της Σκαφιδιάς για να προφυλάξουν τα σκάφη τους και εξήγησε πως από αυτή την λιμενική υποδομή, ξεκινούν σαράντα οικογένειες για να βγάλουν το μεροκάματό τους για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. “Δεν μπορούμε να κάνουμε έξοδα να φεύγουμε για την Σκαφιδιά. Είμαστε 40 οικογένειες και βγάζουμε μεροκάματο εδώ. Αυτό είπαμε και στους γενικούς γραμματείς. Να έρθει το μηχάνημα να ανοίξει ο δίαυλος να περνάμε” είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των επαγγελματιών αλιέων της περιοχής Σπύρος Μωραϊτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος