FOLLOW US: facebook twitter

Αστέρας Αμαλιάδας: Μήνυμα ειρήνης στη Μυρσίνη

Ημερομηνία: 15-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μήνυμα ειρήνης, συναδέλφωσης και αλληλεγγύης έστειλε ο Αστέρας με την  επίσκεψή του το πρωί του Σαββάτου στους πρόσφυγες από τη Συρία, στη Μυρσίνη.

Οι Παίδες του συλλόγου, οι εν ενεργεία Πρωταθλητές Ηλείας, έπαιξαν ποδόσφαιρο με τα παιδιά που ο πόλεμος και οι αντιξοότητες τα έφεραν στην πατρίδα μας.

Ήταν ένα φιλικό το οποίο έληξε ισόπαλο 3-3. Το σκορ βεβαίως έχει τη μικρότερη σημασία, μπροστά στη χαρά που μοιράστηκαν οι μικροί «βυσσινί» ποδοσφαιριστές, με τους συνομήλικούς τους από τη Συρία.

Την αποστολή του Αστέρα Αμαλιάδας, την οποία συνόδευσε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του συλλόγου Νίκος Διονυσόπουλος, ακολούθησε και αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών της ανδρικής ομάδας.

Οι παίκτες του Αστέρα μοίρασαν τρόφιμα και δώρα στα παιδιά.

 

Οι μεγάλοι παίκτες της ομάδας, μοίρασαν δώρα στα παιδιά και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες. Το Δ.Σ. του συλλόγου, ευχαρίστησε τον χορηγό της ομάδας, AB Food Market, για την προσφορά που έκανε σε δώρα για τα παιδιά στη Μυρσίνη.

Σέικ Γκαντιάγκα: «Το ποδόσφαιρο έχει κοινή γλώσσα»

Ο Σενεγαλέζος μέσος του Αστέρα Σέικ Γκαντιάγκα, σχολιάζοντας την επίσκεψη, ανέφερε: «Νιώθω συγκινημένος. Συνάντησα παιδιά που έχουν βρεθεί εδώ κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μίλησα μαζί τους. Έχουμε την ίδια θρησκεία με τα παιδιά. Όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός, αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς για όλους τους λαούς, μια κοινή γλώσσα θα έλεγα».

Ο Μπόρις Οντσβόγκ έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες με τους μικρούς πρόσφυγες.

 

Μπόρις Οντσβόγκ: «Το ποδόσφαιρο δεν κάνει διακρίσεις»

Ο Ιταλός σέντερ φορ του Αστέρα Μπόρις Οντσβόγκ, ο οποίος έχει ρίζες από τη Νιγηρία, ανέφερε: «Το ποδόσφαιρο έχει για όλους την ίδια γλώσσα και το ίδιο χρώμα. Δεν έχει σημασία από ποια χώρα είσαι και τί χρώμα έχει το δέρμα σου. Έχει τους ίδιους Κανόνες για όλους, τα ίδια κίνητρα. Με λυπεί να υπάρχουν συνάνθρωποί μας οι οποίοι βιώνουν τέτοιες καταστάσεις. Προσπαθούμε όλοι μαζί, να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα για όλους».

Ηλίας Κασάπης: «Χαρά των ποδοσφαιριστών τέτοιες συναντήσεις»

«Το ποδόσφαιρο πρεσβεύει τις ίδιες Αξίες για όλους, αναδεικνύει τον Σεβασμό, τη Συναδέλφωση των λαών, την Αλληλεγγύη. Έχουν καθήκον οι ομάδες και εμείς, οι ποδοσφαιριστές, να έχουμε τη δυνατότητα να βρισκόμαστε σε ανάλογες συναντήσεις και να μοιραζόμαστε τη χαρά του παιχνιδιού. Δεν είναι κόπος για μας, είναι χαρά μας και υποχρέωσή μας».

 Γ. Αγγελόπουλος: «Ο Αστέρας είναι μια μεγάλη ομάδα»

Ο συντονιστής του κέντρου υποδοχής προσφύγων της Μυρσίνης, Γιώργος Αγγελόπουλος, ανέφερε: «Όπως ξέρετε το ποδόσφαιρο ενώνει. Οι μεγάλες ομάδες δεν είναι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και εκτός αυτού. Ο Αστέρας είναι μια μεγάλη ομάδα. Συγχαρητήρια στον Αστέρα Αμαλιάδας, εύχομαι πάντα στη διοίκηση, τους προπονητές, τους παίκτες και τον κόσμο του, να είναι πάντα υγιείς και με τέτοιες ενέργειες να καταξιώνονται πάντα στη συνείδηση των φιλάθλων».

Ο βουλευτής Ηλείας, Μάκης Μπαλαούρας, βρέθηκε στο γήπεδο της Μυρσίνης και απένειμε τα εύσημα στον Αστέρα.

 

Μ. Μπαλαούρας: «Συγχαίρω τον Αστέρα Αμαλιάδας»

Ο βουλευτής Ηλείας, Μάκης Μπαλαούρας, βρέθηκε στο γήπεδο της Μυρσίνης και έκανε το δικό του σχόλιο για τη συνάντηση αυτή: «Θέλω να συγχαρώ τους υπεύθυνους του καμπ Μυρσίνης, αλλά και πολύ περισσότερο τους υπεύθυνους του Αστέρα Αμαλιάδας, που είχαν την τιμή θα έλεγα να βρεθούν και να παίξουν αυτό το φιλικό μαζί με τους πρόσφυγες. Τέτοιες ενέργειες τιμούν τον πολιτισμό μας, προάγουν τη συναδέλφωση των λαών και στέλνουν μηνύματα μεγάλης ανθρωπιάς. Χθες το βράδυ, παρακολούθησα ένα θεατρικό δρώμενο του Αρκά, μεταφορά μηνύματος κατά του ρατσισμού. Συγχαίρω και τους μαθητές και τους καθηγητές που είχαν αυτή την ωραία πρωτοβουλία. Μπράβο και στις δυο εκδηλώσεις».

Ν. Διονυσόπουλος: «Να αναδείξουμε τα μηνύματα του αθλητισμού»

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Αστέρα, Νίκος Διονυσόπουλος, μιλώντας για την επίσκεψη αυτή στη Μυρσίνη, ανέφερε: «Ο Αστέρας Αμαλιάδας, πιστός στο καθήκον του, να μεταδώσει τις Αξίες του αθλητισμού και να μεταφέρει τα μηνύματα της Αλληλεγγύης και της Συναδέλφωσης των λαών, έλαβε αυτή την πρωτοβουλία. Ευχαριστούμε τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τους υπεύθυνους του κέντρου υποδοχής προσφύγων για τη συνεργασία και τη δυνατότητα που μας έδωσαν να μοιραστούμε μαζί με τους πρόσφυγες τη χαρά του παιχνιδιού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot