FOLLOW US: facebook twitter

Αρχ. Ολυμπία: Έκλεισαν συμβολικά το δημαρχείο

Ημερομηνία: 22-12-2016 | Συντάκτης:

olympia-ekleisan-sumvolika-dimarxeio1

Για την απένταξη του δρόμου «Κρυονέρι – Λάσδικα»

 Σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας προχώρησαν χθες κάτοικοι και φορείς του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, αποκλείοντας το δημαρχείο της πόλης. Ήταν μια πράξη αντίδρασης που έγινε με πρωτοβουλία της παράταξης Αηδόνη, είχε προαναγγελθεί και είχε μάλιστα ληφθεί και ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο από τις 9 Νοεμβρίου. Αφορμή ήταν η απένταξη του έργου «Βελτίωση οδού Κρυονέρι – Λάσδικα» προϋπολογισμού 1.720.000 ευρώ από το Ταμείο Μολυβιάτη μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με κάποιες μικροεντάσεις σχετικά με την ερμηνεία της απόφασης του ΔΣ σχετικά με το αν το δημαρχείο ήταν κλειστό για την εξυπηρέτηση των πολιτών ή συνολικά και για το προσωπικό, από την πλευρά του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργου Αηδόνη, με το δήμαρχο Θύμιο Κοτζά να δίνει τη δική του εκδοχή πως αφορούσε μόνο την εξυπηρέτηση των πολιτών η απόφαση.

Στο διάλογο που έγινε στο ισόγειο του δημαρχείου παρουσία του δημάρχου, συνεργατών του, του κ. Αηδόνη, μελών της παράταξής του και κατοίκων από την περιοχή του Κρυονερίου και του Λάσδικα, ασκήθηκε σκληρή κριτική στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. Ο κ. Αηδόνης χαρακτήρισε «ανεπιθύμητη» την ηγεσία της σε επίπεδο Ηλείας και Αχαΐας. «Η αντίδραση μας έχει να κάνει με τις ύποπτες συμπεριφορές αλλά και για τον λόγο που απεντάχθηκε το έργο, λες και την αξιολόγηση δεν την κάνει η Περιφέρεια αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Για εμάς είναι ανεπιθύμητη η ηγεσία της Περιφέρειας σε επίπεδο Αχαΐας αλλά και Ηλείας. Δεν γίνεται το 2014 να συναινούν για το έργο και το 2016 να λένε άλλα. Όλοι μαζί θα πρέπει να διεκδικήσουμε την επόμενη φορά, τα 820.000 ευρώ που αφορούν το κομμάτι της ανάπτυξης να πάνε στο ορεινό κομμάτι. Τα λεφτά ήταν του Μολυβιάτη και δόθηκαν για τους πυρόπληκτους. Υπάρχουν σοβαρές ανάγκες σε υποδομές ακόμα και σήμερα. Η Περιφέρεια εδώ και έξι χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα. Πότε ήταν δίπλα μας εδώ η Περιφέρεια;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Αηδόνης.

Ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς θύμισε την πορεία του έργου που το 2014 με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εντάχθηκε στο Ταμείο Μολυβιάτη το έργο αλλά απεντάχθηκε μετά από εισαγγελικές παρεμβάσεις γενικότερα θα θέματα που είχαν να κάνουν με την διαχείριση των κονδυλίων του ταμείου.

«Η Περιφέρεια υιοθέτησε ένα σύστημα με τύπους και παραμέτρους. Ζητήματα τα οποία έχουν σχέση με την αποκατάσταση των πυροπλήκτων δεν θα έπρεπε να έχουν σχέση με το σύστημα αυτό. Για εμάς το έργο Κρυονερίου – Λάσδικά ήταν πρώτο σε προτεραιότητα. Εάν δεν είχε ανακληθεί η απόφαση του 2014 το έργο θα είχε ξεκινήσει και θα είχε εκτελεστεί και με το ποσό που είχε προϋπολογιστεί.  Σε μία κουβέντα που είχαμε με την Περιφέρεια μας άφησε να κατανοήσουμε ότι θα γίνει έργο προκειμένου ο δρόμος να γίνει βατός. Δεν πρέπει να βάλουμε την Περιφέρεια απέναντι μας. Είναι ένας θεσμός με τον οποίο θα πρέπει να συνεργαστούμε για να έχουμε καλά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι θα βρεθεί λύση, για τον δρόμο αυτό» δήλωσε ο κ. Κοτζάς.

olympia-ekleisan-sumvolika-dimarxeio2

Οι κάτοικοι της περιοχής μεταξύ άλλων επανέλαβαν την αναγκαιότητα της υλοποίησης του έργου που εξυπηρετεί όλα τα χωριά και συνδέει άμεσα σημαντικά τμήματα του δήμου, αποτελώντας θέμα επιβίωσης, ενώ ζήτησαν να δεσμευτεί η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για το έργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος