FOLLOW US: facebook twitter

Οι τιμές έκδοσης αδειών θήρας 2018-2019

Ημερομηνία: 19-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η ΚΥΑ

Τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού, για το κυνηγετικό έτος 2018 – 2019 καθορίζονται με την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τα οποία είναι 10€ για τοπική άδεια, 30€ για περιφερειακή και 60 για γενική. Για τους υπηκόους Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ομογενείς, τους υπηκόους ξένων κρατών που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας, τους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους ημεδαπούς που εφοδιάζονται με άδεια κυνηγιού απευθείας από τις Δασικές Αρχές, τα ανωτέρω τέλη καταβάλλονται με προσαύξηση ενενήντα τοις εκατό (90%) επί του ποσού της ετήσιας συνδρομής των κυνηγετικών συλλόγων, που καθορίζεται εκάστοτε με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με την δημοσίευση σε ΦΕΚ της ΚΥΑ καθορισμού των τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού σε συνδυασμό με την δημοσίευση και της υπουργικής απόφασης καθορισμού της ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους κυνηγετικούς συλλόγους ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των αδειών κυνηγιού από τα δασαρχεία της χώρας.

Για τις δημόσιες ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές απαιτείται η έκδοση γενικής άδειας θήρας, η οποία εκδίδεται από τη οικεία δασική αρχή (Δασαρχείο ή Δ/νση Δασών άνευ Δασαρχείου, στην περίπτωση που δεν υφίσταται δασαρχείο), στην οποία υπάγεται η ελεγχόμενη κυνηγετική περιοχή, με τα ακόλουθα κατά κατηγορία τέλη: για 15 ημέρες στα 60€, για δυο μήνες στα 120€ και για όλη την περίοδο στα 150€.

Για τις ιδιωτικές ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές, η γενική άδεια κυνηγιού εκδίδεται από την τοπική δασική αρχή, ισχύει για ολόκληρη την κυνηγετική περίοδο και το τέλος της καθορίζεται στα 50 ευρώ.

Έτσι αυτή τη βδομάδα ξεκινά η έκδοση των αδειών θήρας για την επερχόμενη κυνηγετική περίοδο 2018-2019 και είναι η πρώτη φορά που από τα μέσα Ιουλίου οι κυνηγοί που θέλουν να εκδώσουν την παραπάνω άδεια θα έχουν αυτή τη δυνατότητα, αμέσως μόλις δημοσιευτούν, οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις. Κατά το παρελθόν, η συνήθης πρακτική ήταν οι αποφάσεις να δημοσιεύονται σχεδόν ταυτόχρονα και με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα η δυνατότητα έκδοσης αδειών θήρας να ξεκινά ελάχιστες μέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου ή ακόμα και την τελευταία, ενώ συνήθης ήταν και η πολιτική εκμετάλλευση της «διαπραγμάτευσης» για την έκδοση απλών αποφάσεων.

Γ. Αντωνόπουλος- πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου Γιάννης Αντωνόπουλος “… για πρώτη χρονιά φέτος η έκδοση των αδειών δεν θα καθυστερήσει. Μέχρι τώρα περιμέναμε τη ρυθμιστική που εκδιδόταν δύο ημέρες πριν την έναρξη του κυνηγίου. Από φέτος με τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων υπουργείων θα εκδοθεί άμεσα. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε τις άδειες μέσα σε ένα μήνα, με την ησυχία μας, χωρίς να ταλαιπωρηθούν τα μέλη μας, να συνεργαστούμε με το Δασαρχείο και να εκδοθούν οι άδειες. Αυτό είναι όντως προς όφελος των κυνηγών γιατί είναι πολλοί που θέλουν να ταξιδέψουν για κυνήγι εκτός Ηλείας και δεν είχαν έτοιμες τις άδειες στο παρελθόν. Αυτό θα ωφελήσει συνολικά το κυνήγι”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος