FOLLOW US: facebook twitter

Από την Ολυμπία σήμερα η πανηγυρική εκκίνηση του Αγώνα Αγώνα Περιήγησης Κλασσικών Αυτοκινήτων «Tour du Peloponnese»

Ημερομηνία: 01-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την πανηγυρική εκκίνηση του Αγώνα Περιήγησης Κλασσικών Αυτοκινήτων που θα δοθεί σήμερα 1η Οκτωβρίου στις 12.30 το μεσημέρι, διοργανώνουν ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς

και η Οργανωτική Επιτροπή του «Tour du Peloponnese» , μπροστά από το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Η ενημέρωση των ξένων πληρωμάτων έγινε χθες, τπρώτη ημέρα της διοργάνωσης, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Grecotel Olympia Riviera Thalasso στα Λουτρά Κυλλήνης.

Οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν προς τον ναό του Επικούριου Απόλλωνος και τη Δημητσάνα, αγωνιζόμενοι σε 5 ειδικές διαδρομές. Θα έχει προηγηθεί πρωινή ξενάγηση των συμμετεχόντων στον αρχαιολογικό χώρο και στάδιο των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων. Στη Δημητσάνα θα έχουν την ευκαιρία να περιδιαβούν ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου και να καταλύσουν στους όμορφους παραδοσιακούς ξενώνες του.

Την  Τρίτη 2 Οκτωβρίου, η αδρεναλίνη ανεβαίνει. περιλαμβάνοντας ειδικές διαδρομές με κατεύθυνση προς Καλαμάτα για ανασυγκρότηση και τελικό προορισμό το Λιμένι. Περιλαμβάνονται 6 ειδικές διαδρομές μέσα στα υπέροχα Αρκαδικά Μεσσηνιακά και Λακωνικά τοπία

Τη Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, τα πληρώματα θα διασχίσουν τη Μάνη με κατεύθυνση τη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά και τελικό προορισμό τη Μονεμβασιά, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τοπία άγριας φυσικής ομορφιάς. Ιέρακος, Κυπαρίσσι, Πούλιθρα με τελικό Προορισμό το Ναύπλιο μετά από 5 ειδικές δοκιμασίες Ακριβείας.

Τη  Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, οι διεκδικητές του τροπαίου θα λάβουν μέρος σε ακόμη 5 ειδικές διαδρομές προς Μέθανα και Επίδαυρο και το  Σάββατο 6 Οκτωβρίου, είναι προγραμματισμένες οι επισκέψεις προς τον αρχαιολογικό χώρο Μυκηνών και στάση στο οινοποιείο Σκούρα . Η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές στο Μουσείο Αυτοκίνητου στην Αθήνα θα γίει την έβδομη μέρα.

Τον Αγώνα διοργανώνουν η  Scuderia Triskelion σε συνεργασία με τα Σωματεία ΑΛΑΚ, ΑΡΣΟΕ, ΕΛΙΑ και ΑΛΜΑ υπό την ΟΜΑΕ και την αρωγή της ΦΙΛΠΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος