FOLLOW US: facebook twitter

Αποφασίζουν την κατεδάφιση των παλαιών κτιρίων στο «Ξυστρή» – Ολοκληρώνονται μέχρι τέλος του χρόνου οι εργασίες

Ημερομηνία: 01-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

liatsis-xustri-katedafisi

Συμπληρωματική μελέτη για τη δημιουργία μόνιμης αγοράς θα υποβάλει η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών

Μέχρι το τέλος του χρόνου, προβλέπεται η ολοκλήρωση των εργασιών στο πρώην εργοστάσιο «Ξυστρή» ενώ το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου για την κατεδάφιση κτιριακών τμημάτων της ελαιουργίας που δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη. Αυτό τονίστηκε, στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο μεταξύ του Δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή και τη συμμετοχή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεσσαλά, του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Άρη Φιλιππόπουλου και του ανάδοχου εργολάβου του έργου Βασίλη Παναγούλη.

Όπως τόνισε ο κ. Λιατσής, το θέμα ολοκλήρωσης του έργου, τους έχει απασχολήσει πολλές φορές επισημαίνοντας πως τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά την διάρκεια κατασκευής του δεν οφείλονται ούτε σε κωλυσιεργία της Περιφέρειας, ούτε του εργολάβου, ούτε του Δήμου αλλά στις ελλιπείς προβλέψεις κατά την περίοδο έναρξης των εργασιών. «Δεν μεμψιμοιρούμε για αυτά που δε βρήκαμε σε καλή κατάσταση, πρέπει όμως να πάρουμε αποφάσεις που θα ξεμπλοκάρουν αυτό το έργο. Ζήτησα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει συνεδρίαση, περιλαμβάνοντας στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και το θέμα οριστικής περαίωσης του έργου αυτού. Μάλιστα, η κατασκευάστρια εταιρεία, έχει την καλή διάθεση να κάνει και παραπάνω από αυτά που υποχρεούται και ήδη έχει αρχίσει τον καθαρισμό του χώρου δίπλα από τη σιδηροδρομική γραμμή ώστε να φαίνεται καθαρά το έργο ώστε και οι πολίτες να δουν ότι η κατεδάφιση κάποιων κτιρίων είναι αναγκαία για τη λειτουργία του έργου».

xistris

Παράλληλα, ανέφερε ότι η υπηρεσία μελετών του δήμου, υπό τον κ. Φιλιππόπουλο, θα υποβάλει συμπληρωματική μελέτη εμπλουτισμού του έργου με ένα ακόμα έργο που θα έχει σχέση με τη δημιουργία μόνιμης αγοράς, το περιεχόμενο της οποίας θα προσδιοριστεί προσεχώς. «Θεωρούμε ότι η έγκριση της περιφέρειας θα είναι δεδομένη, μάλιστα τώρα που έχουμε το περιθώριο των ΟΧΕ. Δεν λέω ότι τα προβλήματα είναι λίγα, αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, λέω ότι η διάθεση είναι μεγάλη για να τα αντιμετωπίσουμε και η πρόθεση να ακούσουμε τον οποιονδήποτε που θέλει να λέει την γνώμη του για αυτά που γίνονται στην πόλη μας και να συνεκτιμήσουμε μερικά πράγματα για να φτάσουμε στο τέλος».

Ο ανάδοχος του έργου κ. Παναγούλης επισήμανε ότι θα ολοκληρώσουν το έργο εμπρόθεσμα άρτιο και λειτουργικό μέσα στο 2016 και πως θα παρουσιάσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τις προτάσεις τους για τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενο σε συνεννόηση με την Τεχνική Υπηρεσία και το Δήμαρχο.

Ο κ. Φιλιππόπουλος, επισήμανε ότι επεξεργάζονται σε επαφή με την Περιφέρεια το σχέδιο ανάπτυξης του κεντρικού πυρήνα του «Ξυστρή» ώστε το έργο στο σύνολο του να είναι μια ενότητα λειτουργική και αποτελεσματική στη λειτουργία του για τις βασικές ανάγκες της πόλης και πως έχει δοθεί ήδη κατεύθυνση από την Περιφέρεια ώστε η συγκεκριμένη θεματολογία να ενταχθεί στο πλαίσιο των ΟΧΕ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος