FOLLOW US: facebook twitter

Αποτελεσματικότητα ΚΕΦΙΑΠ στο 90%!: Έρευνα για την ικανοποίηση ωφελουμένων και συνοδών

Ημερομηνία: 19-10-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”73661″ img_size=”full”][vc_column_text]

«Εντοπίζουμε τις αδυναμίες μας και εστιάζουμε σε αυτές» δήλωσε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας

 

Το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Πύργου (ΚΕΦΙΑΠ) , αποτελεί μια «ανοιχτή αγκαλιά» για παιδιά και άτομα με αναπηρία απ’ όλη την Ηλεία και η πολύ καλή δουλειά του προσωπικού της δομής απέναντι σε ωφελούμενους και συνοδούς, καταγράφεται και επίσημα πλέον, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε και στην οποία αποτυπώνεται η ικανοποιήση του συνόλου σχεδόν των ωφελούμενων και των συνοδών που συμμετείχαν, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και όλα όσα σχετίζονται με τη λειτουργία του.

Στην έρευνα που ανέλαβε και υλοποιήσε η Κοινωνική Λειτουργός της δομής Ζωή Χαντζή, σε σύνολο 92 συμμετεχόντων, το συντριπτικό ποσοστό των  ωφελούμενουν  αξιολογεί   με 98%  «πολύ θετικά» και «θετικά»  την υποδοχή τους στο ΚΕΦΙΑΠ, το 71% ως «πολύ καλή» και «καλή» την καθαριότητα των χώρων συνεδριών, το 55% ως «πολύ καλή» και «καλή» την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων ενώ αντίθετα το 48% και 65% χαρακτηρίζουν προβληματική τη θέρμανση και την ψύξη του κτηρίου αντίστοιχα.

Βασικό σκοπό  της έρευνας αποτέλεσε  η διαπίστωση των αναγκών  των ωφελουμένων, για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση του ΚΕΦΙΑΠ και των παρεχόμενων υπηρεσιών του, σε άμεση συνάφεια με τους οικονομικούς πόρους του.

Οι  ωφελούμενοι αξιολογούν με ποσοστά που κυμαίνονται από 76% έως 92% «πολύ θετικά» και «θετικά» τις παραμέτρους που αφορούν στην  εξυπηρέτησή τους από τη διοίκηση και τους υπεύθυνους και με ποσοστά από 76% έως 95% «πολύ θετικά» και «θετικά» τις παραμέτρους που αφορούν στο προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ.

Το 48% των  ωφελούμενων  απάντησε ότι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την ένταξή του στα προγράμματα του ΚΕΦΙΑΠ ήταν ο οικονομικός λόγος, ενώ το 53% των ωφελουμένων θεωρεί  το προσωπικό  ως το σημαντικότερο στοιχείο στη συνεργασία του με το ΚΕΦΙΑΠ.

Με ποσοστά από κυμαίνονται από 80% έως 90%  οι ωφελούμενοι αξιολογούν   «πολύ θετικά» και «θετικά» τις παραμέτρους που αφορούν την παρεχόμενη σε αυτούς υπηρεσία, η οποία ανταποκρίνεται πλήρως στο αίτημά τους, και είναι αποτελεσματική σε σχέση με τις ανάγκες τους. Στην άλλη πλευρά ένα ποσοστό της τάξης του 16%  δεν είναι ικανοποιημένο με την παροχή οδηγιών για συνέχεια της θεραπευτικής διαδικασίας στην οικία του.

Υψηλός βαθμός ικανοποίησης

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ωφελούμενων εκφράζουν υψηλό βαθμό ικανοποίησης αναφορικά με τη διοίκηση, τους υπεύθυνους και το προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ, ενώ η γενική αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΚΕΦΙΑΠ κρίνεται  στην πλειοψηφία από «καλή» ως «πολύ καλή», επισήμανε η κ. Χαντζή προσθέτοντας ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης με στοχευμένες ενέργειες  που αφορούν στο σύστημα ψύξης θέρμανσης, την περιποίηση του περιβάλλοντος χώρου  και τον εξοπλισμό για τις θεραπείες. «Επίσης χρειάζεται να βελτιωθούν οι ενέργειες ώστε να γίνεται  πιο έγκαιρη ενημέρωση για νέες δράσεις καθώς  και για οποιαδήποτε  αλλαγή στα προγράμματα που ήδη υλοποιούν οι ωφελούμενοι. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν επίσης σε ότι αφορά στην παροχή  πληροφοριών στους ωφελούμενους σχετικά με τη θεραπεία τους  αλλά και με την παροχή οδηγιών για συνέχεια της θεραπευτικής διαδικασίας κατ’ οίκον. Τέλος σε ότι αφορά  στη διάχυση της ενημέρωσης στην ευρύτερη κοινότητα για τη λειτουργία και τα προγράμματα του ΚΕΦΙΑΠ, χρειάζεται να επανεξεταστεί ο τρόπος που αυτή γίνεται,  ώστε να είναι πιο έγκαιρη κι έγκυρη και να μη στηρίζεται σε ενημέρωση του τύπου «από στόμα σε στόμα».

Διοικητής Γ.Ν. Ηλείας: «Η άποψη των ασθενών, μετράει!»

Ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, επισήμανε ότι η γνώμη των ωφελουμένων και των συνοδών, μετράει καθώς δεν θέλουν τον ωφελούμενο παθητικό λήπτη υπηρεσιών. «Η διερεύνηση του βαθμού ικανοποίησης μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε που βρισκόμαστε και που θέλουμε να πάμε. Να εντοπίσουμε τις αδυναμίες μας και να εστιάσουμε σ΄ αυτές! Δεν αρκεί να ισχυριζόμαστε ότι πάμε καλά. Μας ενδιαφέρει η άποψη των ωφελουμένων! Δε μας τρομάζει! Αντίθετα την επιδιώκουμε! Οι επισημάνσεις τους μας βρίσκουν σύμφωνους. Ήδη από αρχές Σεπτεμβρίου υπάρχει Ψυχολόγος που αποτελούσε διαρκές αίτημα των ωφελουμένων και των συνοδών τους. Για τα προβλήματα ψύξης θέρμανσης ήδη «ωριμάσαμε» πρόταση που θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την προμήθεια κλιματιστικής μονάδας για ψύξη και θέρμανση η οποία θα αντικαταστήσει τη μονάδα ψύξης που υπάρχει σήμερα στον περιβάλλοντα χώρο του ΚΕΦΙΑΠ. Η Μονάδα που υπάρχει σήμερα έχει λεηλατηθεί και δε λειτουργεί από το 2012. Παράλληλα βρισκόμαστε στη διαδικασία έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε παρέμβαση μείωσης του ενεργειακού κόστους. Νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω το προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ στο οποίο ανήκουν και τα εύσημα για τον υψηλό βαθμό ικανοποίησης και ιδιαίτερα την Κοινωνική Λειτουργό Ζωή Χαντζή που είχε την ιδέα  και υλοποίησε την τη συγκεκριμένη έρευνα! Και επειδή τα όνειρα… δε σβήνουνε ποτέ, συνεχίζουμε θέτοντας ακόμα υψηλότερους στόχους!»

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot