FOLLOW US: facebook twitter

«Αποκριές στην Αμαλιάδα»

Ημερομηνία: 03-02-2017 | Συντάκτης:

karnavali-amaliada1

Ξεκινούν την Κυριακή οι καρναβαλικές εκδηλώσεις- Αναλυτικό πρόγραμμα

Η ώρα των αποκριών φθάνει και το Τριώδιο, ανοίγει στο δήμο Ήλιδας, με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις «Απόκριες στην Αμαλιάδα» την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Αθανασίου.

Η φετινή γιορτή της πόλης είναι αφιερωμένη στα παιδιά και για το λόγο αυτό στην πλατεία θα υπάρχει από νωρίς ο κλόουν της εκδήλωσης. Τη σκυτάλη θα πάρουν ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και ανιματέρ της ομάδας “X-Saltibagos”, ενώ εθελοντές θα κάνουν facepainting.

Το Τριώδιο θα ανοίξει και με πολλές καρναβαλικές μελωδίες. Η Φιλαρμονική του Δήμου Ήλιδας θα καλωσορίσει τον κόσμο σε αποκριάτικους ρυθμούς και θα ακολουθήσει ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτυ με τη συμμετοχή των μουσικών παραγωγών του «Ήλιδα 91,1».

Η νύχτα θα τελειώσει με πολλά πυροτεχνήματα στον ουρανό της Αμαλιάδας!

Στο μεταξύ, συνεχίζεται για λίγες ημέρες ακόμα η κατάθεση συμμετοχής γκρουπς για την μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού «Αποκριές στην Αμαλιάδα», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στις 15:00.

karnavali-amaliada

Όλες οι εκδηλώσεις

Αναλυτικά το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

Κυριακή 5/2

Η μεγάλη έναρξη

Στις 5 μμ στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, το Τριώδιο ανοίγει η Φιλαρμονική του Δήμου σε αποκριάτικους ρυθμούς, ακολουθεί πάρτυ για μικρούς και μεγάλους με μουσική από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας ΗΛΙΔΑ 91,1 με κλόουν, ξυλοπόδαρους, φωτιές, παιχνίδια από τους X-saltibagos, πυροτεχνήματα και face painting για τα παιδιά. Οι τσιρλίντερς Divine Touch, τα γυμναστήρια Lifetime και η σχολή Jae Academy χορεύουν latin και capoeira.

 

Κυριακή 12/2

Αποκριάτικο παιδικό πάρτυ.

Στις 11 πμ στο κλειστό γήπεδο Αμαλιάδας θα πραγματοποιηθεί παιδικό αποκριάτικο ξεφάντωμα με τους X-saltibagos (ξυλοπόδαρους, κλόουν), μπαλόνια, μουσική από το ραδιοφωνικό παραγωγό του Ήλιδα 91,1 Θοδωρή Τσαπάρα, αναψυκτικά, γλυκίσματα, παιδικές αποκριάτικες κατασκευές (μάσκες, καπέλα) και face painting για τα παιδιά. Συνδιοργάνωση Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας και Δημοτικά Σχολεία Δήμου Ήλιδας.

Σάββατο 18/2

Απογευματινή ποδαράτη

Στις 6,30μμ με αφετηρία την πλατεία Ανεμόμυλου θα ξεκινήσει η απογευματινή ποδαράτη παρέλαση με συνοδεία αποκριάτικης μουσικής. Θα διασχίσουν χορεύοντας και τραγουδώντας την Αρχαίας Ήλιδας, την Καλαβρύτων και θα τερματίσουν τα δικαστήρια. Εσείς ντυθείτε μόνο καρναβαλικά! Εμείς βάζουμε τη διάθεση και σας λαμπιρίζουμε!

Αμέσως μετά λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική από τον Σάκη Ζαφειρόπουλο στην εξέδρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Κυριακή 19/2

«Μπουλατοδρομία»

Στις 11πμ. Ξεκινά η καθιερωμένη Μπουλατοδρομία από τον «Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας». Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ανεμόμυλου και θα ακολουθήσει η πορεία στους δρόμους της πόλης.

Μεγάλη Παρέλαση

Στις 3μμ ξεκινά η μεγάλη Παρέλαση από τον Ανεμόμυλο ακολουθώντας τη διαδρομή «Ανεμόμυλος- Αρχ. Ήλιδος- Ερμού- Πλ. Αγίου Αθανασίου». Θα ακολουθήσει υπαίθριο πάρτυ στις 7 μμ για το κάψιμο του Καρνάβαλου με πυροτεχνήματα και live αποκριάτικα τραγούδια.

 

Κυριακή 26/2

«Παραδοσιακά έθιμα»

Στη διασταύρωση Καλαβρύτων και Οινομάου από τη 13.30 μμ έως τις 4.00 μμ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ρίζες» αναβιώνει παραδοσιακά έθιμα (γαιτανάκι, βλάχικος γάμος) και πατροπαράδοτα έθιμα. Πολλές ακόμα εκπλήξεις!

 

Καθαρά Δευτέρα 27/2

«Κούλουμα στην Κουρούτα»

Γιορτάζουμε στην Κουρούτα από τις 11 πμ με κέφι, ζωντανή μουσική, τραγούδι, παραδοσιακά σαρακοστιανά και χορό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αστρινιά» και το χορευτικό του Δήμου.

amaliada-karnavali


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος