FOLLOW US: facebook twitter

Απάντηση του αν. Διοικητή του Νοσοκομείου Κρεστένων: «Είμαστε ανοιχτοί για κάθε κριτική όχι όμως όταν θίγεται η καρδιά του κοινωνικού κράτους πρόνοιας»

Ημερομηνία: 16-08-2018 | Συντάκτης:

Απάντηση, στην καταγγελία πολίτη που δημοσίευσε στο φύλλο της Τρίτης 14/08/2018 η «Πρωινή» με τίτλο «Σκηνές… απείρου κάλλους στο Κ.Υ. Κρεστένων», απέστειλε ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ιωάννης Χουζούρης, καταρρίπτοντας μία προς μία τις «αστήριχτες» όπως υποστηρίζει καταγγελίες.

Η απάντηση έχει ως εξής:

«Με αφορμή το Δημοσίευμα της εφημερίδας σας «Σκηνές… απείρου κάλλους στο Κ.Υ. Κρεστένων», που δημοσιεύτηκε στη σελίδα 17 την Τρίτη 14/08/2018 και τα συμβάντα, έτσι όπως καταγράφονται από τα επίσημα στοιχεία του Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κρεστένων, θέλω να ενημερώσω τους πολίτες της Ηλείας τα εξής:

Το δημοσίευμα αναφέρει ακριβώς: «Σύμφωνα με όσα μας είπε ο καταγγέλλων, χθες το πρωί βρέθηκε στο Κ.Υ. Κρεστένων για να συνταγογραφήσει φάρμακα για την άρρωστη μητέρα του. «Φτάνοντας στο γραφείο κίνησης κι ενώ η ώρα ήταν 11:45, η υπάλληλος του απάντησε ότι δεν κόβουν εισιτήρια για συνταγογραφήσεις μετά τις 12 το μεσημέρι και θα πρέπει να πάει άλλη μέρα.» Προφανώς το χθες από τις 14/8/2018 είναι η 13/08/2018. Τη Δευτέρα λοιπόν 13/08/2018 δεν ήταν η υπάλληλος που είναι συνήθως στο Γραφείο κίνησης αλλά άνδρας υπάλληλος, διότι η εν λόγω υπάλληλος έχει πάρει άδεια από την Παρασκευή 10/08/2018 για μία εβδομάδα. Δεύτερον, ποτέ μα ποτέ το γραφείο κίνησης αναφέρει ότι δεν συνταγογραφεί μετά από κάποια ώρα, όμως έχει τεθεί όριο 50 συνταγογραφήσεων ημερησίως για όλες τις ημέρες από Δευτέρα έως και Παρασκευή, εκτός φυσικά εκτάκτων περιστατικών και περιστατικών των Γιατρών που επιμένουν για Ιατρικούς λόγους σε επιπλέον συνταγογράφηση. Όπως αναφέρει ο καταγγέλλων, ενώ ήρθε να του γράψουν φάρμακα για τη μητέρα του, προφανώς επειδή γνωρίζει ότι κάνουμε ότι ανθρωπίνως δυνατόν, για να βοηθήσουμε τέτοιες περιπτώσεις, «ζήτησε εξηγήσεις και δημιουργήθηκε ένα κλίμα εκνευρισμού». Αντί να έρθει λοιπόν την όποια μέρα που ισχυρίζεται ότι έγιναν αυτά που καταγγέλλει, στον υπεύθυνο Παθολογικού τομέα, στη Διευθύντρια Νοσηλευτικής, στο Γραφείο Δικαιωμάτων Ασθενών ληπτών Υγείας, στον Αναπληρωτή Διοικητή, σε κάποιον τέλος πάντων, από ένα σημείο και μετά καταγράφει όπως αναφέρει συνομιλίες με το κινητό του και το στέλνει απευθείας στο Υπουργείο Υγείας.

Ενώ περίμενε ο καταγγέλλων να γράψει τα φάρμακα της μητέρας του, όπως λέει ο ίδιος τη Δευτέρα 13/8/2018, είδε να γίνεται ένα περιστατικό με μία υπερήλικη, «που ωστόσο κρατούσε σακούλες και έμοιαζε με ρακοσυλλέκτρια», και αναφέρει ότι δέχτηκε έντονη φραστική επίθεση και από γιατρούς και νοσηλευτές ότι είχε κλέψει μία σφραγίδα Γιατρού…και παρενέβη ο καταγγέλλων για περισσότερο σεβασμό. Ένα περιστατικό με τη γυναίκα που περιγράφει, έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι, μία γυναίκα βασανισμένη, η οποία οι άνθρωποι του Νοσοκομείου όλα αυτά τα χρόνια την φροντίζουν ειδικά με το θέμα των ποδιών που έχει η ασθενής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της ήταν τόσο άσχημη η κατάστασή της που κανονίστηκε διακομιδή στον Πύργο, όμως με δική της έντονη επιθυμία, ακυρώθηκε. Παρόλα αυτά το προσωπικό του Νοσοκομείου της έδωσε να φάει κάτι, της έδωσε την απαραίτητη φροντίδα στα πόδια της και η κατάστασή της καλυτέρευσε, οπότε πήρε και το εξιτήριό της το ίδιο μεσημέρι στις 15:00. Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι γνωστή στην Κρέστενα και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Επομένως όχι μόνο δεν δέχτηκε επίθεση η συγκεκριμένη γυναίκα, αλλά αντιμετωπίστηκε ανθρώπινα, επαγγελματικά και πολύ φιλικά.

Όσον αφορά για την απώλεια σφραγίδας Ιατρού έγιναν όλες οι διαδικασίες καταγραφής του περιστατικού στην Αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε από όσο γνωρίζω, για να βρει τη συγκεκριμένη σφραγίδα. Από κει και πέρα, η διαδικασία για απώλεια σφραγίδας έχει ξεκινήσει σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και μάλιστα την ίδια στιγμή που αναφέρθηκε η απώλειά της, από το Γιατρό στη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Όταν χάνεται μία σφραγίδα ενημερώνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς Υγείας, ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας, Σύλλογοι, για την απώλειά της. Όμως θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Ηλείας ότι οι δικλίδες ασφαλείας είναι πάρα πολλές όσον αφορά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα για παράνομες συνταγογραφήσεις. Από την άλλη τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απώλεια σφραγίδας Γιατρού.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ως πρόσωπο, ως πολίτης και ως εκπρόσωπος του Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κρεστένων, είμαστε όχι μόνο υπέρ της Ελευθεροτυπίας και την ελεύθερης έκφρασης των πολιτών και των φορέων αλλά επιμένουμε κιόλας στη διαφάνεια. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το Γραφείο Δικαιωμάτων Ασθενών ληπτών Υγείας και είμαστε 24 ώρες το 24ώρο ανοικτά για κάθε σχόλιο, παρατήρηση και καταγγελία. Όμως η παραπάνω θέση απέχει από τις κακόβουλες επιθέσεις και τις αστήριχτες καταγγελίες που εκτοξεύονται σαν λάσπη κατά καιρούς από «ειδικούς» στην Υγεία, από «αγανακτισμένους πολίτες» και «Δημοσίους λειτουργούς» που ξεχνούν το υπηρεσιακό τους καθήκον.  Για άλλη μία φορά είμαστε ανοιχτοί για κάθε κριτική όχι όμως όταν θίγεται η καρδιά του κοινωνικού κράτους πρόνοιας και η έννοια του ενεργού Πολίτη.

 

Ο Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου Κρεστένων

Ιωάννης Χουζούρης  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος