FOLLOW US: facebook twitter

Αντώνης Καράμπελας: «Τα σκουπίδια πνίγουν πάλι το Δήμο Πύργου»

Ημερομηνία: 22-08-2018 | Συντάκτης:

Πώς αντιλαμβάνεται ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή την καθαριότητα και την υγεία των πολιτών

Οι ετεροδημότες και οι επισκέπτες του Δήμου μας αλλά και οι συμπολίτες μας καθημερινά  αντικρίζουν σωρούς σκουπιδιών να παραμένουν στην θέση τους.

Να δημιουργούνται εστίες μόλυνσης και άμεσα να κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Να δημιουργείται στους επισκέπτες-τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων πολύ άσχημη εικόνα για την περιοχή μας.

Και ενώ η κατάσταση είναι τραγική, ο Δήμαρχος καυχιέται ότι ο Πύργος είναι η πιο καθαρή πόλη.

Κινούνται μόνο δύο απορριμματοφόρα

Αλήθεια γιατί επί 4 χρόνια δεν προγραμμάτισε να ενισχύσει την υπηρεσία καθαριότητας με ικανό αριθμό απορριμματοφόρων προκειμένου να λειτουργήσει η αποκομιδή αποτελεσματικά;

Και το χειρότερο δεν αξιοποίησε ειδικά προγράμματα που υπήρχαν  για την προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων. Και πέραν αυτού προχωρεί σε έργα βιτρίνας και όχι στην αγορά των αναγκαίων οχημάτων.

Σημειώνουμε ότι μόνο δύο απορριμματοφόρα σήμερα είναι σε λειτουργία για την αποκομιδή.

Η Παράταξή μας καλεί τον Δήμαρχο να φύγει από την ΑΠΑΡΑΞΙΑ, την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και την ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και άμεσα να σχεδιάσει και να υλοποιήσει την απομάκρυνση των συσσωρευμένων σκουπιδιών και πλύσιμο των κάδων και των σημείων συσσώρευσης των σκουπιδιών.

Η Παράταξή μας ΄΄ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ στο Πρόγραμμά της το 2014 αλλά και με δημόσιες τοποθετήσεις στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και στα Μ.Μ.Ε. και κατά την μαύρηεκείνη περίοδο του Πύργου των σκουπιδιών αλλά και μεταγενέστερα για την επίλυση του προβλήματος έχει προτείνει:

Α ΦΑΣΗ:

  • Την άμεση μεταφορά σε αδειοδοτημένους ΧΥΤΑ ή την άμεση αποθήκευση των στερεών αποβλήτων με τεχνολογική μέθοδο που προστατεύει κατά απόλυτο τρόπο το περιβάλλον και με το μικρότερο οικονομικό κόστος( όχι δεματοποίηση που κάποιοι άλλοι και ειδικότερα δύο παρατάξεις του Δ.Σ. την πρότειναν ως λύση όταν γνώριζαν και γνωρίζουν καλά ότι για την προμήθεια του δεματοποιητή και την λειτουργία του διεξάγεται έρευνα από τις δικαστικές Αρχές και της οποίας το αποτέλεσμα αναμένεται.)
  • Την εγκατάσταση μηχανικής διαλογής στην Τριανταφυλλιά με παράλληλη εξέλιξη Προγράμματος Ανακύκλωσης θεσμοθετώντας παράλληλα και οικονομικά κίνητρα.

Β ΦΑΣΗ:

  • Την μεταφορά των υπολοίπων των στερεών αποβλήτων στο ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς
  • Την άμεση ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας του Εργοστασίου Ενεργειακής αξιοποίησης

Η συγκεκριμένη αυτή πρόταση και ειδικότερα η εγκατάσταση της μονάδας μηχανικής διαλογής και της εναπόθεσης των υπολοίπων των σκουπιδιών στο ΧΥΤΥ, έδωσε την δυνατότητα στον Δήμο μας να ‘’αναπνεύσει’’ από την βρωμιά και την δυσοσμία.

Και ενώ όλοι πιστεύαμε ότι η καθαριότητα και η προστασία της υγείας των πολιτών θα έβρισκαν τον βηματισμό τους, τι παρατηρούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικότερα τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου;

Τα σκουπίδια να πνίγουν πάλι την Πόλη και τις Κοινότητες.

Η Παράταξή μας έχοντας πάντα κατά νου τον πολίτη δεν θέλει:

  • Να βλέπει εξαιτίας των απορριμμάτων την πόλη και τα χωριά του σε τριτοκοσμική κατάσταση.
  • Να βλέπει τα χωριά στο περιθώριο
  • Να βλέπει την Πρωτεύουσα του Νομού υποβαθμισμένη

Και με αυτές τις αρχές πορευόμαστε και θα πορευτούμε στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος